NA METI KRITIKA

Kamala razljutila i lijeve i desne: Kupila posuđe od 500 dolara dok brojni Amerikanci negoduju zbog rasta cijena

U petodnevnom posjetu Parizu američki mediji raspisali su se o potezu potpredsjednice SAD-a. Naime, kupila je skuplje posuđe zbog čega su je mnogi nazvali rastrošnom, a neki su otišli toliko daleko te je usporedili s - Donaldom Trumpom.

Potpredsjednica SAD-a Kamala Harris izazvala je "internetsku oluju" i mnoge ostavila u šoku nakon što se saznalo kako je u diplomatskom posjetu Francuskoj, u Parizu, kupila posuđe za kuhanje vrijedno nekoliko 500 dolara. Taj je iznos potrošila u E. Dehillerin, trgovini opreme za kuhanje u francuskoj prijestolnici ranije ovog mjeseca, koja je smještena nedaleko kultnog muzeja Louvre.

image

Kamala Harris u Francuskoj je provela pet dana.

SHUTTERSTOCK

Kada su američki novinari saznali za to, pitali su je zašto je to učinila, a ona je samozatajno odgovorila kako je petodnevni posjet francuskoj prijestolnici bio odličan i produktivan izlet. Također, Harris je novinarima rekla da je posuđe kupljeno uoči Dana zahvalnosti za njezinog supruga Douga Emhoffa, kojeg je nazvala i svojim kuhinjskim "šegrtom". Zbog ovog je poteza na meti kritika i Republikanaca i Demokrata, a mnogi su se složili kako ovo Kamali nije trebalo, pogotovo jer je stanje u SAD-u katastorofalno. Gorivo i plin sve su skuplji, cijene gotovo svih namirnica dižu se u nebesa, a pandemija koronavirusa ne pomaže budući da ekonomija svakodnevno slabi.

"Dok se brojni Amerikanci uoči blagdana suočavaju s rastom cijena, Kamala kupuje skupo posuđe", napisao je korisnik Twittera. U komentarima je uspoređuju i s rastrošnom obitelji Trump, što neki smatraju da je ipak pregruba usporedba.

"Ozbiljno Kamalu uspoređujete s vrlo 'štedljivim' Trumpom, uključujući Melaniju koja jede dijamante kao da su špageti", napisala je Ana Navarro-Cárdenas, politička strateginja. U cijelu priču, brojni politički komentatori, uključili su i Trumpovu ljubavnicu te porno glumicu Stormy Daniels koja je od bivšeg američkog predsjednika, odnosno njegovog posrednika, odvjetnika Michaela Cohena, dobila 130 tisuća dolara za šutnju o aferi o kojoj je željela javno govoriti tijekom njegove predsjedničke kampanje 2016. godine.

image

Kamala Harris prva je žena na mjestu potpredsjednice SAD-a.

SHUTTERSTOCK

"Potpredsjednica bi morala kupiti jedan Le Creuset lonac mjesečno tijekom 27 godina kako bi potrošila jednako kao Trump za Stormy Daniels. Samo kažem", napisao je aktivist George Takei.

Čitajte i: Kamala Harris dirljivom objavom pohvalila pokćerku: 'Nastavi sanjati i ne postoji ono što ne možeš postići'

U Parizu se Kamala sastala s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom, no francuski mediji nisu pridavali puno pažnje prvoj potredsjednici SAD-a, u usporedbi s posjetom Donalda Trumpa i Baracka Obame.

Linker
24. travanj 2024 19:10