Ostvariti majčin san

Kamala Harris još uvijek za njom pati: ‘Znam da predsjednik i prva dama razumiju tu bol‘

Potpredsjednica SAD-a prisjetila se osobnog gubitka jedne od najbližih osoba, a u njeno sjećanje nastavit će posao koji je započela.

Potpredsjednica Amerike Kamala Harris prisjetila se bolnog gubitka majke, ali i njezinog životnog poslanja - zbog kojeg se kao djevojka iz Indije preselila u Sjedinjene Američke Države.

"Moja majka Shyamala Gopalan Harris došla je u ovu zemlju sa snom: da izliječi rak. Postala je znanstvenica za liječenje raka dojke i desetljećima je radila u laboratoriju kako bi poboljšala borbu protiv te smrtonosne bolesti", započela je intimnu ispovijest Kamala Harris uz obiteljsku fotografiju nje i majke koju je podijelila na službenom Instagram profilu. Malena Kamala u zagrljaju majke bezbrižno se smiješi, neodoljiva u crvenom kariranom kompletiću. Njezina mlada majka, neodoljivu crnu kosu povezala je u opuštenu pletenicu, odjevena je u ružičastu kombinaciju hlača i topa bez rukava.

Čitajte i: Na svemu što ima, Kamala Harris može zahvaliti majci: ‘Davno mi je dala savjet kojeg se još uvijek držim‘

Bila su to sretna vremena u obitelji Gopalan Harris koja je svoju budućnost gradila u SAD-u. Kamala često ističe svoje porijeklo te utjecaj roditelja na to da postane ono što je danas.

Ne želi odustati od majčinog sna

Majka, rođena u Indiji bila je jedna od rijetkih žena ne bijelkinja koja je imala mjesto znanstvenice na kalifornijskom sveučilištu Berkeley. Za majku je znala reći da je imala 150 centimetara, ali kada bi je ljudi upoznali mislili bi da ima dva metra.

Čitajte i: Kamala Harris šokirala supruga priznanjem: Prije prvog spoja napravila je ono što gotovo sve žene rade

"Bio nam je veliki šok kada nam je 2008. rekla da joj je dijagnosticiran rak debelog crijeva - a preplavila nas je ogromna tuga kada je preminula godinu kasnije. Nedostaje mi svakog dana. Znam da predsjednik, prva dama i mnogi Amerikanci shvaćaju tu bol", napisala je Kamala u posljednjoj objavi.

Majka ju je učila da nikada ne sjedi i žali se na stvari, a potpredsjednica SAD-a je taj savjet pokušala primijeniti svakog dana.

Čitajte i: Tek je ušla u Bijelu kuću, već je na meti kritika: Kamali Harris jako zamjeraju što nosi ovaj brend

"Moja majka ne bi htjela da odustanemo od njenog sna. Predsjednik SAD-a i ja vjerujemo da smo bliže lijeku za rak više nego ikad prije", kazala je Harris i dodala kako je, u svjetlu Međunarodnog dana borbe protiv raka, državni vrh predan u pružanju potpore znanstvenicima i medicinskim djelatnicima koji su posvetili život borbi protiv te bolesti. "Zajedno možemo zaustaviti rak", zaključila je potpredsjednica SAD-a.

Čitajte i: Nova zvijezda američke politike: Priča žene koja je postala prva potpredsjednica Afroamerikanka

Linker
25. travanj 2024 02:59