veliki promašaj

Kakva sramota! Biebera napali zbog novog poteza, glazbenik i dalje ne razumije društvena zbivanja oko sebe?

Kanadski glazbenik šokirao je šlampavim izgledom, no više od toga, iznenadio je činjenicom da i dalje ne razumije tuđu kulturu. Justin Bieber optužen je za kulturnu aproprijaciju.

Kanadska pop zvijezda šokirala je pratitelje na Instagramu svojim novim dreadlocksima, a neke je u tolikoj mjeri iziritirao da su ga ismijali, piše The Mirror. Cjekolupni dojam na fotografiji kojom se Justin Bieber nedavno pohvalio bio je da izgleda kao da ga je voda donijela. Nemarno stilizirana frizura iz koje na sve strane vire čuperci “potopila” ga je do dna. Podrugljiv komentar: “Hej, srce, što ti se dogodilo s kosom?!” bio je obazriv u odnosu na ono što je autor hita “Sorry” morao otrpjeti.

Mnoge je zasmetalo što glazbenik zbog modnog hira prisvaja tuđu kulturu, primjereniju izvođačima reggea.

Smatra se, naime, da to nije pravedno prema muzičarima koji su godinama bili potlačeni zbog tamne boje kože, ismijavani zbog dreadlocksa iako su auentičan dio njihove kulture. Netko mu je bez pardona napisao: “Justine, dušo, moraš shvatiti da podrška pokretu koji se borbi protiv rasizma ne svodi na frizuru. Dreadlocksi ne izgledaju dobro na tebi”.

Ovo mu nije prvi pokušaj da glazbenik pokušava kopirati izgled glazbenika s Jamajke ili Belizea.

Svoju plavu kosu spleo je u prepoznatljive dredove još 2016., no obožavateljima se njegov izgled ni tada nije svidio. Njegova supruga Hailey nije se oglasila, a on je cijeli vikend bio nedostupan za komentar. Budući da je u nedavnom razgovoru za časopis GQ priznao da im je prva godina braka bila "stvarno teška" i da se "uplašio" nakon što su se vjenčali 2018., možda je naprasna promjena frizure “poruka” kojom nešto želi reći supruzi? Poruku je ponekad jednostavnije prenijeti kosom, što god drugi mislili o tome.

Čitajte i: Tamna strana slave: Justin Bieber priznao da su mu zaštitari morali mjeriti puls kad bi pretjerao

Čitajte i: Majka mu je bijesna, no on ne mari! Bieber ima više od 60 tetovaža, a jednu je posvetio velikoj ljubavi?

Linker
20. travanj 2024 00:27