Složna obitelj

Kako ljubav liječi: Božo Vrećo pokazao da i najteže trenutke uz svoju majku provodi uz osmijeh na licu

Sarajevski glazbenik velika je podrška svojoj majci, a njihova povezanost još je čvršća otkako se majka Bože Vreće suočila s dijagnozom karcinoma ove zime.

Složna obitelj puna ljubavi i najteže trenutke prolazi s osmijehom na licu, tako je i u domu kralja sevdaha Bože Vreće, koji s majkom Milom proživljava zasigurno jedan od izazovnijih perioda u životu.

Otkako je krajem 2020. bosanskohercegovački umjetnik objavio da je njegova majka suočena s teškom dijagnozom, svako toliko na društvenim mrežama podijeli toplu objavu puno podrške. Crtica je to iz života s kojom su se, nažalost, susreli mnogi onkološki bolesnici i njihove obitelji.

Prije nego je primila drugu kemoterapiju, Božina voljena majka ošišala je kosu. Težak je to trenutak u liječenju koji mnogi pacijenti i pacijentice emotivno proživljavaju, a Božo je otkrio kako je to bilo u njihovoj obitelji.

Čitajte i: Fotografija koja slama srce: Božo Vrećo i njegova majka zajedno pred odlazak u bolnicu

"Danas se majčica voljenica ošišala, raduje se svakim danom životu i ja joj tepam da je moja najslađa ‘beba‘ i lutka i Sinéad O‘Connor hehe. Samo nek je dobro, za mene je Najljepša uvijek i zauvijek", napisao je Božo uz dirljivu fotografiju na kojoj grli i ljubi svoju krhku majku. Uz opis je stavio i samo jednu riječ uz hashtag oznaku "chemowarrior", odnosno kemo-ratnica.

Samo dva dana prije toga iz kuće Vrećinih, također slika nasmijane majke i sina. "Za četiri dana idemo na drugu kemo i spremni smo, ohrabreni onim najboljim što imamo, osmjesima i ljubavlju...", napisao je glazbenik koji je ogromna podrška svojoj majci.

Čitajte i: Božo Vrećo u strahu zbog majke: ‘Zaplakala je na rastanku i dvaput se okrenula za mnom‘

Izliječiti ljubavlju

No, majka i sin ne provode vrijeme samo zatovreni u svom domu, otkrio je umjetnik sevdaha da su posjetili i Trebević, planinu u okolici Sarajeva. Sunčan dan iskoristili su za boravak na čistom zraku, a nasmijana lica snimljena u žičari govore više od 1000 riječi. "Majčice, spremaj se, Trebević nas zove!", našalio se glazbenik.

Božina briga za majku ganula je mnoge njegove pratitelje i prijatelje. "E Bože da je svima takvog sina", samo je jedan od mnogih komentara i podrške koju dobivaju.

Čitajte i: ‘Dok je ljubavi, najjači smo‘: Božo Vrećo zaplesao s majkom koja se liječi od teške bolesti

A glazbenik je nedavno otkrio i koja je njegova "metoda" izliječenja majke, njegove riječi također su dirnule mnoge.

"Sinoć sam rekao voljenom prijatelju ‘želim da majčica ozdravi od moje ljubavi‘, zato je trebam ljubiti i grliti danonoćno, u svemu pronalaziti igru i šalu u tom svijetu zbilje i bolesti i okrutnosti, slušati je što mi šapuće očima što plamte kao zvijezde i naslućuju one bolje trenutke. Zamišljam nas na Visu mom, na jesen poslje svih terapija, vidim samo milujuće sunce i more i naše osmijehe, nju u plićaku kako me doziva i pokazuje mi kako je najbolja plivačica, jedan dan njene sreće za mene je cijela vječnost..", napisao je Božo uz sliku sebe i majke zagrljenih na terasi.

Linker
19. travanj 2024 17:14