instagram
TKO TU KOGA NAGANJA?

Kakav otac, takav sin: Mario Valentić otkrio na kakav se ludi pothvat odlučio sa svojim Nikom

Avanturisti su kakvima nema ravnih: kondicijski trener Mario Valentić i njegov osmogodišnji sin Niko ovog su ljeta već planinarili po Velebitu, iskusili čari stopiranja na otoku Rabu, a vikend iza nas proveli su u kajaku veslajući na Kupi. Danas je pak Mario sina odveo u Kranjsku Goru, a kako su isplanirali savršen sedmodnevni odmor, otkrio je za portal Gloria.hr.

'Putne torbe su spremne, sin Niko i ja samo što nismo krenuli', otkrio nam je Mario Valentić u ponedjeljak ujutro i otkrio novu-staru destinaciju: Kranjsku Goru, prekrasno slovensko mjestašce podno Alpa. Naime, ondje su uživali i prošle godine. 'Lani smo se odlično proveli, a ove smo godine odlučili posjetiti iste destinacije, godinu dana stariji, ali s novom, svježom energijom!'

Otac i sin na putovanje su uzeli i bicikle, pa će kombinirati kraće izlete biciklom i duže automobilom. 'Obići ćemo sve važnije punktove oko Kranjske Gore: Gozd Martuljek i Martuljkov slap, pitoreskno mjestašce Mojstranu i slap Peričnik u blizini, zatim idemo dalje do Vrata u dolini Triglava, a ići ćemo na izvor rijeke Save', otkriva Mario i dodaje da će dan, dva iskoristiti i za odlazak na drugu stranu, onu prema Italiji. 'Ondje ćemo posjetiti raj za skijaške skokove Planicu, kao i Belopeška jezera', rekao je i dodao kako su ponijeli i ronilačka odijela pa će na rijeci roniti, ali i loviti pastrve.

Na upit kako li ga Niko s osam godina može pratiti na tim fizički napornim putovanjima, Mario se samo slatko nasmijao: 'Pa u posljednje vrijeme on mene naganja, ne ja njega'.

U samoj Kranjskoj Gori namjeravaju ići na ljetno sanjkanje. 'Žičara vas digne gore, a dolje – sanjkate, to je prava atrakcija. No Niko je rekao da će ove godine vrh osvojiti pješice, putem kojim je zimus skijao', kaže ponosni tata.

Nekoliko dana će spavati u hotelu, ostatak u šatoru u popularnom Natura Eco kampu. Otac i sin su tijekom tih svojih avantura naučili i kuhati brza, a zdrava jela. 'Otvaram mu stalno neke nove okuse, neke prihvati, neke ne, ali primjerice obožava smeđu riža i maslinovo ulje sa sezamom i to znamo skuhati kad smou prirodi. Voli i miso juhice, a nedavno sam mu na otvorenom čak pekao i palačinke!

instagram

Linker
18. travanj 2024 09:24