The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia
Genijalno!

Kakav bi to bio hit: Tarantino je bio korak do spajanja dva filmska klasika, a od ideje nije odustao

Slavni redatelj razradio je ideju da spoji likove iz svoja dva rana filma i napravi treći, a kako je otkrio glumac iako ih je preteklo vrijeme, Quentin nije sasvim odustao od plana.

Slavni redatelj planirao je napraviti supe-rfilm od likova iz svoja dva kultna hita, Quentin Tarantino htio je spojiti "Reservoir Dogs" i "Pulp Fiction" u radnji i likovima iz čega bi napravio treći film. Ovaj megaplan otkrio je glumac Michael Madsen u intervjuu za The Hollywood Reporter.

Nikad snimljeni film ujedinio bi Madsenov lik iz Reservoir Dogsa, Mr. Blonda s likom Johna Travolte iz "Paklenog šunda", Vincentom Vegom. Iako se na filmskom ekranu ta dva lika nikad "nisu srela", sam redatelj je potvrdio da su Vincent Vega i Mr. Blonde braća, ime potonjeg je Vic Vega.

Madsen je u razgovor otkrio da je crossover projekt bio u dosta visokom stadiju, više nego što je itko znao. Da je snimljen, treći nastavak bio bi objavljen krajem devedesetih, a radnja bi se odvijala prije nego u spomenutim filmovima, budući da obojica likova poginu.

'Krimosi gastarbajteri'

Zamišljeno je da braća kriminalci "rade" u Amsterdamu.

"Film bi počeo tako da smo obojica pušteni iz zatvora, svaki u drugoj državi, a onda otvorimo klub u Amsterdamu", otkrio je detalje Madsen.

Oni koji su gledali "Pakleni šund" sjećaju se Vincentove priče o tome kako se upravo vratio iz Amsterdama u Los Angeles. Na kraju previše vremena je prošlo od ideje do realizacije. Tarantino, kojem je "Pulp Fiction" revitalizirao karijeru stalno je snimao druge filmove te su na kraju on i Madsen ostarjeli.

Međutim, ne bi Tarantino bio Tarantino da nije doskočio i tom problemu vremešnih glumaca, čiji su likovi poginuli mladi. Prije nekoliko godina spomenuo je da bi ipak mogli realizirati zamišljeni film, sa sitnim izmjenama.

Nije još sve propalo

"Smislio je da bi likovi bila braća blizanci Vica i Vincenta, koji su se sreli nakon što su oni poginuli. Dosta je to komplicirano, ali kad Quentin krene raspravljati o nekoj ideji, vrlo je lako prihvatiti ju", otkrio je glumac da još uvijek postoji nada za treći film koji bi spojio radnju i likove Tarantinovih klasika.

Madsen je dugogodišnji Tarantinov suradnik, s kojim je snimio i "Kill Bill", "Mrska osmorka" te "Bilo jednom u Hollywoodu".

Pročitajte i:

Linker
18. travanj 2024 21:44