Mirna Škrgatić i Miran Kurspahić
 Instagram
važna godišnjica

Kad je Iggy sreo Ziggy: Uz zvukove mora i vjetar u kosi Miran i Mirna proslavili važan datum

Dvoje umjetnika, redatelj i glazbenica, svojim neobičnim vintage modnim izborima plijene pozornost gdje god se pojave skupa, a sada su, nakon nekoliko mjeseci izolacije, Zagreb nakratko zamijenili jednim od najljepših dalmatinskih otoka i tamo odlučili proslaviti važan datum svoje veze.

Jedan od najusklađenijih parova umjetničke scene redatelj Miran Kurspahić i kantautorica Mirna Škrgatić nedavno su proslavili prvu godišnjicu veze. Taj su bitan datum obilježili na društvenim mrežama i to istom fotografijom poziraju zajedno maskirani u glazbene ikone uz riječi: 'When Iggy met Ziggy'. Miran je utjelovio Iggyja Popa, a Mirna njegovog najboljeg prijatelja Davida Bowieja, odnosno njegov alter ego Ziggyja Stardusta.

Bez previše riječi objašnjenja, u hashtag oznakama dali su do znanja da je fotografija nastala na kostimiranoj zabavi u Zagrebu.

Izolaciju za vrijeme pandemije proveli su zajedno i kreativno, svaki tjedan objavili bi duet. Par često ističe koliko im je glazba važna, a ljubav prema rock'n'rollu šezdesetih i sedamdesetih im je posebna strast. I posljednji duet koji su snimili obrada je pjesme "Life on Mars" Davida Bowieja.

Prvo zajedničko putovanje

Osim što su pjevali, Miran je slikao i bavio se nezavisnom kazališnom scenom, a kako su rekli u razgovoru za Gloria.hr popuštanje mjera jedva čekaju zbog druženja, svirki na probama i uživo. Osim pisanja novih pjesama i zajedničkog pjevanja, glazbenica je odlučila savladati još jednu vještinu - izradu videa.

"Učim se montaži videa, a također i zvuka, puno sviram i vježbam klavir i počinjem se hvatati novog instrumenta - termina. Uskoro ćete moći vidjeti i čuti kako cvilim s njim na društvenim mrežama", kazala je Mirna. A upravo je stiliziranim videom na Instagramu objavila i gdje su otišli na prvo zajedničko post-izolacijsko putovanje.

Komiža na otoku Visu njihova je omiljena destinacija. Ležerno odjeveni, stilski usklađeni na rivi su uživali u moru i vjetru.

Pročitajte i:

Mirna i Miran imaju recept za parove u karanteni: Red svađe, red akcije, ali bitno je samo jedno

Zajedno žive u karanteni i stvaraju novu umjetnost , a sada su zavapili: 'Osjećamo se kao u zatvoru'

Mirna Škrgatić ne izlazi van: 'Sad je bolje ostati doma!'

MSU pokrenuo odličan Facebook projekt s brojnim umjetnicima: Svaki dan novi rad, druga perspektiva

Linker
19. travanj 2024 18:38