Ima ih osam

Josipi Lisac je već dosta nominacija za prestižne kipiće: ‘Ne vidim smisao u tome‘

Josipa Lisac otkrila je kako želi ostaviti prostora mlađim, a kvalitetnim glazbenicima da osvoje nagrade koje ona već ima u kolekciji i to u zavidnom broju.

Hrvatska glazbena diva Josipa Lisac (71) kroz svoju je dugu karijeru primila puno nagrada, između ostalog i Porina - najuglednije glazbene nagrade koja se dodjeljuje najboljim glazbenicima od 1994. godine. Josipa je prošle godine dobila Porina za životno djelo, a u svojoj kolekciji ima puno ovih kipića; samo za žensku vokalnu izvedbu dobila ih je osam.

Kako će se nominacije za prestižnu glazbenu nagradu održati danas 25. veljače u 18 sati na službenom YouTube kanalu Porina, glazbenica je na svom Instagramu izjavila kako više ne želi biti nominirana jer želi prostora ostaviti mlađim, kvalitetnim glazbenicima.

Čitajte i: Godine joj ništa ne mogu! Josipa opet pokazala da je ispred svih: 'Probajte razumjeti, prilagodite se'

"Primivši Porin za životno djelo, odlučila sam da me više ne predlažu u kategoriji 'Najbolja ženska vokalna izvedba'. Nekako ne vidim smisao u tome. Primila sam izuzetno puno Porina i svih nagrada kroz svoj profesionalni vijek. Zahvalna sam svima koji su odabirali mene. Puno je mladih kojima ta nagrada može biti velika podrška da što bolje osvijeste i usmjere svoj talent i rad. Želim da se stvara kvalitetna glazba. Prijatelji Porina uvijek sam s vama!", izjavila je Josipa.

Čitajte i: Velika ljubavna priča: Josipa Lisac podsjetila na svoju neraskidivu vezu s Karlom Metikošem

Josipa je prošle godine predstavila novi singl "Daleko" autora Željke Veverec i Tonija Starešinića, a glazbeni video snimljen je u potresom oštećenom Muzeju za umjetnost i obrt.

image
Josipa Lisac prima Porina u Spaladium Areni u Splitu 2018.
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX

Kako se koncerti još uvijek ne smiju održavati na uobičajen način, Josipa je prije dva tjedna, na samo Valentinovo i ujedno svoj rođendan, održala svoj prvi virtualni koncert za kojeg se tražila karta više i to ne samo u Hrvatskoj. Fanovi su ga pratili u više od 30 zemalja, što dovoljno govori koliko se rad Josipe Lisac cijeni, a cijenit će se i dalje, bez obzira na osvojene nagrade.

Linker
23. travanj 2024 21:21