Uvijek iskrena

Jeste li i vi o sebi mislili da niste lijepi onda kad ste bili? Poznata spisateljica priznala dvojbe oko svog izgleda

Marina Vujčić prisjetila se dana kada je bila djevojka, a uz crno-bijelu fotografiju napisala je vrlo osobnu poruku koja je raznježila, ali i iznenadila sve koji je poznaju.

Jedna od naših najcjenjenijih književnica sa svojom je zadnjom objavom dokazala zašto njezina pisana riječ dira mnoge u srce. Rođena Trogiranka koja je glavninu svog života provela u Zagrebu, na Twitteru je, naime, stavila svoju fotografiju iz mladih dana, a popratila ju je vrlo intimnom izjavom. Prema objavi Marine Vujčić (55), kao mladu su je mučile sumnje oko vlastitog fizičkog izgleda.

"Jeste li i vi o sebi mislili da niste lijepi onda kad ste bili lijepi", stoji u Marininoj objavi uz fotografiju na kojoj je tek na početku života.

Naravno, ovo njezino retoričko pitanje uglavnom su komentirale žene jer se većina u toj dobi isto preispituje, a neke su ustvrdile da nije imala nimalo razloga za to.

"Meni baš lijepa... mediteranska ljepota, talijanska, francuska, španjolska, naša!", napisala je jedna od tviterašica Marini, koja joj je skromno odgovorila kako je za sebe tada mislila da je - baš bezveze.

Autorica nekih od najčitanijih domaćih naslova, među kojima je posebno uspješan roman"A onda je Božo krenuo ispočetka", lanjskog svibnja je napunila okruglih 55 godina, a veliki rođendan proslavila je u svom novom domu, u malom selu Seget Gornji kod Trogira. Na svojoj djedovini, u kojoj živi s mačkom Vanjom, lani je u ovo vrijeme ugostila Gloriju. Udovica pisca i osnivača kazališta Ulysses Borisa Vujčića, koja danas obavlja funkciju ravnateljice Drame u splitskog HNK, tada nam je ispričala zašto se nakon tridesetak godina provedenih u Zagrebu odlučila na samački život i to daleko od gradskih svjetala.

image

Marina Vujčić Zagreb je zamijenila Segetom Gornjim gdje živi sama u na osami.

TOM DUBRAVEC/CROPIX

"Zagreb će uvijek biti moj grad, no već neko vrijeme osjećam da mi ne može dati ništa novo i drugačije. Život na selu za mene je pak bio velika promjena. Do lani nisam uspijevala uzgojiti niti lončanicu, a sada u smočnici imam 40-tak litara maslinovog ulja od maslina o kojima se sama brinem. Da ne govorim kakav je užitak ujutro piti kavu s pogledom na prirodu. Možda tu nemam sav luksuz, no osim struje i vode mi zapravo ništa ne treba. Sve povrće imam u svom vrtu, jaja nabavljam od susjeda, a meso jedem vrlo rijetko”, priznala nam je lanjskog siječnja Marina, koju u Segetu često posjećuje njezin sin, zagrebački pisac Borna Vujčić.

Čitajte i: Životni zaokret slavne spisateljice! Napustila Zagreb i preselila u selo od svega šest stanovnika

image

Dane spisateljica provodi uz dobro štivo i svoje kućne ljubimce.

TOM DUBRAVEC/CROPIX

Osim na Twitteru Marina je aktivna i na Instagramu na kojem uglavnom objavljuje pejzaše te fotografije njezinog dražesno uređenog seoskog doma.

Linker
19. travanj 2024 04:32