Mario Kučera
godina oslobođenja

Jelena Veljača: 'U novoj godini si želim još djece jer sam se pronašla u majčinstvu'

Producentica i aktivistica Jelena Veljača svjesna je da joj je 2019. nevjerojatna godina, a ono što ju je najviše oduševilo je to što od toga ništa nije bilo planirano.

U devetom mjesecu koliko postoji inicijativa #spasime novu godinu dočekuju slavljenički jer su promjene koje su tražili radi suzbijanja obiteljskog i seksualnog nasilja napokon implementirane u hrvatske zakone. To su članice inicijative doživjele kao veliku pobjedu, a posebno je na to ponosna Jelena Veljača.

"Krenula sam nekim smjerom o kojem nisam mogla ni sanjati, a to je taj aktivistički smjer. ", rekla je Jelena koja 2019. godinu naziva godinom otpuštanja i oslobođenja. O godini koja će uskoro biti iza nas razgovarali smo s 12 žena koje krase novogodišnju naslovnicu magazina Gloria, a kojima je 2019. bila privatno i poslovno posebna. Jelena se tako našla u društvu još 11 snažnih žena s kojima smo razgovarali o onome po čemu će pamtiti godinu iza nas.

"Morala sam prihvatiti da sam žena koja s malim djetetom živi sama. I da je to u redu. Ovo je bila godina otpuštanja, oslobođenja i novih stvari. Nadam se da će 2020. imati novosti i na tom planu. Silno želim još djece, to nikad nisam skrivala jer sam se u majčinstvu stvarno pronašla na način na koji nisam mogla ni sanjati. To je nešto što bih si poželjela u novoj godini", rekla je Jelena koja je jedna od 12 veličanstvenih koje krase novi broj magazina Gloria. Prvi put u 25-godišnjoj povijesti magazina snimljena je naslovnica čije su zvijezde isključivo žene jer se upravo o ženskoj snazi, u Hrvatskoj, ali i u svijetu, najviše govorilo u 2019.

Novi broj potražite na kioscima od 27. prosinca, čekaju vas brojne inspirativne priče sa ženama u glavnim ulogama.

novogodišnja naslovnica

Linker
06. ožujak 2022 19:43