Ususret Dori 2021.

Jedna od favoritkinja: Albina Grčić otkriva koja joj je glazbena diva najvatrenija navijačica

Šest je godina u glazbenoj školi svirala klavir, javnost ju je upoznala u pjevačkom showu ‘Voice‘ i zapamtila po emotivnom izvođenju balada, a na Dori će se predstaviti u posve drugačijem svjetlu. Albina Grčić zapjevat će ‘Tick-Tock‘, kako kaže, pjesmu koja predstavlja njenu osobnu kartu u daljnjoj karijeri.

Kad je u sklopu lokalnog pjevačkog natjecanja prije 16 godina prvi puta stala na pozornicu u rodnom Splitu i tako započela svoj glazbeni put, sudjelovanje na Eurosongu za Albinu Grčić (22) bio je daleki san. Korak do njegova ispunjenja dogodit će se 13. veljače kad će stati na opatijsku pozornicu i publici predstaviti pjesmu 'Tick-Tock', autora Branimira Mihaljevića.

Nekadašnja finalistica HRT-ova glazbenog showa 'The Voice', poznata po emotivnom izvođenju balada, iznenadit će publiku brzom pjesmom s disko elementima.

Moderni zvuk ove skladbe, ujedno i njenog drugog singla, podsjeća na one The Weekenda, Due Lipe ili Kylie Minogue, koje Albina voli slušati - iako je odrastala uz klapsku pismu.

image
Albina Grčić nosit će kreaciju beogradskog stilista Stefana Orlića.
MISLAV ŽABAROVIĆ/UNIVERSAL

- Glazbeni talent sam naslijedila od tatine obitelji. Njegova braća i on odmalena pjevaju, a neko vrijeme su čak imali i klapu 'Decima'. Otkad znam za sebe pjevalo se po feštama i obiteljskim druženjima pa sam tako i ja otkrila ljubav prema glazbi. Danas živim svoje snove! Nisam jedna od onih koji su se na Doru prijavili samo da se pojave ili promoviraju. Od početka vjerujem u pjesmu s kojom se predstavljam, kao i u cijeli tim - rekla nam je Albina. Velika joj je podrška dečko Ivan (nogometaš koji igra u drugoj HNL-ovoj ligi) s kojim je u vezi dvije godine, a najvatrenija navijačica estradna diva Doris Dragović, dugogodišnja prijateljica obitelji Grčić. Albina će, za razliku od Doris koja je eurovizijske hitove 'Željo moja' 1986. i 'Marija Magdalena' 1999. otpjevala na hrvatskom, pjevati na engleskom jeziku. Kreaciju joj je osmislio beogradski stilist Stefan Orlić.

- Vjerujem da na styling i nastup nitko neće ostati imun. Moj stil dosta ovisi o raspoloženju i prigodi. Jednako se dobro osjećam u ležernom i sportskom stilu, kao i u glamuroznom izdanju. Nastojim pratiti trendove, ali do granice u kojoj se osjećam ugodno - kaže Albina, koja nije zapostavila ni obrazovanje. Studentica je četvrte godine povijesti i engleskog jezika na Filozofskom fakultetu u Splitu te zasad uspješno balansira između dva svijeta.

Linker
16. travanj 2024 12:22