Ne bi više nikad

Jamie Lee Curtis o ovisnosti: ‘Probala sam plastičnu kirurgiju i nije mi pomogla, baš naprotiv...‘

Glumica je iskreno progovorila o tome zašto se odlučila za jedan estetski zahvat nakon kojeg se ‘navukla‘ na tablete. Danas, kada je već 22 godine čista, zagovara prirodnu ljetpotu i starenje.

Legendarna američka glumica Jamie Lee Curtis stekla je mnoge obožavatelje još davnih dana. Zahvaljujući ulogama u legendarnim filmovima popu "Riba zvana Wanda" ili kultnoj franšizi "Noć vještica", zacementirala si je status punokrvne holivudske zvijezde. I kao netko tko je toliko dugo na samom vrhu nagledala se svakakvih trendova, a jedan koji je zasigurno najvidljiviji svima - je onaj plastičnih operacija.

Jamie je komentirala suvremene trendove i one u kozmetičkoj kirurgiji, ali i filtere na društvenim mrežama. "Današnji trend filera, operacija i opsesija s filtriranjem slika, sve to što radimo kako bismo prilagodili naš izgled Zoomu, jednostavno briše generacije i generacije ljepote", kazala je glumica za Fast Company. "Jednom kada radiš nešto na licu, to ne možeš popraviti", istaknula je.

image
Jamie je iskreno progovorila o svojoj operaciji i ovisnostima.
FOTOGRAFIJE: AGF/SHUTTERSTOCK

Osim toga glumica je dala svoj savjet za korištenje društvenih mreža, njih ne možemo negirati, ali ona strogo dozira što će od njih uzeti. "Koristim društvene mreže da bih nešto prodala i da naglasim ono što mi je bitno. Točka. Sve ostalo je rak, nikad ne čitam niti jedan komentar", objašnjava Lee Curtis. Zatim je objasnila i zašto to radi.

Čiatajte i: Holivudska glumica otkrila mračnu tajnu koja već generacijama ubija njezinu obitelj, a mogla je i nju

"To je također vrlo opasno. Kao da date motornu pilu malom djetetu. Jednostavno ne znamo dugoročne učinke, mentalne, duhovne i fizičke, na generacije mladih ljudi koji prolaze agoniju uzrokovanu društvenim mrežama - na kojima se uspoređuju s drugima. Svi mi koji smo dovoljno stari znamo da je to laž. Prava opasnost krije se za mlade ljude", pojasnila je glumica.

Govori iz vlastitog iskustva

Sve ovo glumica ne govori napamet, nego je i sama imala iskustva - osim očitih s društvenim mrežama - do estetskih korekcija o kojima je otvoreno progovorila. "Probala sam plastičnu kirurgiju i nije mi pomogla. Zbog nje sam se navukla na Vicodin. Sada sam čista pune 22 godine", iskrena je Jamie.

image
Jamie Lee Curtis u mlađim danima.
MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

Ovo nije prvi put da se glumica otvorila o svojoj ovisnosti, kazala je da je bila ovisna i o tabletama i o alkoholu. Tablete je počela piti upravo nakon operacije kojoj se podvrgnula nakon što je jedan kamerman komentirao da ima 'podbuhle oči' na setu.

Čitajte i: Kraljica horora Jamie Lee Curtis: '10 godina sam skrivala ovisnost, krala sam od starije sestre, a danas sam sretna što sam živa'

"Prirodno imam natečene oči. Ako pogledate moje fotografije iz djetinjstva, izgledam kao da nisam spavala. Uvijek sam bila takva. Snimali smo scenu u sudnici, s visoko postavljenom fluorescentnom rasvjetom. Ja sam stupila na set, a kamerman je rekao: 'Ne snimam je danas. Oči su joj previše podbuhle'. Bila sam prestravljena i tako posramljena da sam nakon snimanja otišla na rutinsku operaciju kako bih uklonila vrećice", ispričala je kako se odlučila na operaciju.

Linker
16. travanj 2024 12:04