Doris Dragović i Jacques Houdek na 55. Splitskom festivalu
 Livio Andrijić / Hanza Media
CESARICA

Jacques Houdek: 'Najbolje stvari se događaju spontano'

Duet "Ima nešto u tome" Doris Dragović i Jacquesa Houdeka osvojio je publiku – ušao je u finale glazbene nagrade publike za hit godine Cesarica, a tim povodom nam je zagrebački glazbenik otkrio kako mu je bilo surađivati s jednom od glazbenih diva hrvatske scene.

Pjesmu "Ima nešto u tome" napisali su Vjekoslava i Tonči Huljić za mjuzikl "Pacijenti" i odlučili da bi splitska pjevačica Doris Dragović bila odlična za nju, a ona je predložila da njezin glas nadopuni Jacques Houdek.

- To je prilika koja se ne pruža svima, duet s legendom koji možeš samo priželjkivati. Ona mene prati od mojih početaka i uvijek mi je davala do znanja što misli o mojem glasu, jednako kao što i ja nju cijenim i pratim već godinama. Radi se o vrlo emotivnoj pjesmi u kojoj su se naši glasovi savršeno sljubili, što nije bilo teško s obzirom na to da imamo vrlo sličnu tehniku, ali i emociju - naglasio je zagrebački glazbenik kojeg s Doris Dragović povezuje i sudjelovanje na izboru za pjesmu Europe.

Promo

Splitska glazbena diva iza sebe ima dva pojavljivanja na toj europskoj smotri, a uoči ovogodišnjeg, na kojem je Jacques prvi put nastupio s pjesmom "My Friend" i pozicionirao se na 13. mjestu, Doris mu je dala mudri savjet: "Ja sam tamo bilo prije 20 godina i to je sada neki drugi svijet, ali budi svoj i nemoj izgubiti fokus".

S obzirom na to da je ona jedna od naših glazbenih diva s kojom je Jacques želio ostvariti suradnju, kada je ponuda stigla nije razmišljao niti trena.

- Pristao sam, a da nisam ni čuo pjesmu jer ako je Doris čula moj glas u toj pjesmi – sve je jasno. Njoj se vjeruje! Prekrasno je iskustvo pjevati s Doris, ona ima najljepši glas koji možete zamisliti. Tako moćan, a istodobno tako nježan. – kazao je Jacques i otkrio da se ovaj duet dogodio u samo tjedan dana te dodao da su mu najljepše upravo takve, spontane suradnje.

Split,111215.
Spaladium Arena.
Koncert Doris Dragovic.
Foto: Milan Sabic / CROPIX
Milan Sabić / Hanza Media
Koncert Doris Dragović u Spaladium Areni

- Najbolje je kad se dueti događaju spontano. Te pjesme iz nekog razloga prođu bolje od onih koje dugo planirate – izjavio je i dodao kako bi volio na popisu svojih dueta imati i glazbene dive kao što su Josipa Lisac i Zorica Kondža. Doris i Jacques zadovoljni su odjekom pjesme, kako među publikom, tako i na top listama slušanosti domaćih singlova. A hoće li trijumfirati i na završnici Cesarice na splitskim Prokurativama, 7. srpnja, ovisit će i o vašim glasovima.

Linker
13. travanj 2024 20:50