tick tock favorit

Iznenađenje kakvom se nismo nadali! Evo tko je na vrhu, a tko na dnu u anketi za Eurosong

Eurosong se ove godine održava u Rotterdamu u Nizozemskoj od 18. do 22. svibnja, a ako je suditi prema anketama, pobjedu bi mogla odnijeti upravo naša predstavnica Albina Grčić.

Stranica wiwibloggs za vikend je objavila anketu u kojoj su najveći fanovi Eurosonga glasovali za svoje favorite. Hrvatska predstavnica Albina Grčić (22) koja se natječe s pjesmom Tick Tock, trenutno je na tronu. Naime, od 12,246 glasova, njoj je pripalo 1315, ili 10,74 posto svih koji su glasovali. Odmah iza nje je predstavnica Rumunjske, Roxen, s pjesmom ‘Amnesia‘ koja je dobila oko 300 glasova manje. Slijede predstavnici Cipra, Italije pa Francuske, a najmanje glasova ima Danska koja je na dnu ljestvice sa samo 164 glasa. Srbija je osma, a Slovenija se našla na 22. mjestu.

image
BORNA HRZINA/ UNIVERSAL MUSIC

U kratkom je vremenu ova 22-godišnja Splićanka postala miljenica nacije, od njenog prvog pojavljivanja na natjecanju u HRT-ovu showu The Voice do pobjede na Dori prošlo je tek godinu dana. - Imam osjećaj da vodim dva života - kao Miley Cyrus u filmu ‘Hannah Montana‘, gdje balansiram između običnog života i onog pop-zvijezde. Privatno sam ranjiva, osjetljiva, jako se vežem za ljude, situacije, komentare... Na pozornici se transformiram u samouvjereniju verziju sebe, nešto što privatno uopće nisam, i uzimam najbolje od oba svijeta. To je ujedno rečenica iz spomenutog filma, a ja je sada živim – rekla je za Gloriju.

image
BORNA HRZINA/ UNIVERSAL MUSIC

Diva je u nju vjerovala od samog početka: Albina obradila veliki hit Doris Dragović

image
MISLAV ZABAROVIC/UNIVERSAL MUSIC

Iako je na estradi relativno kratko, Albinu jako dobro znaju svi obožavatelji HRT-ovog showa "The Voice". Upravo tamo se pojavila i predstavila široj publici te oduševila žiri. No glazba nije jedino što je zanima. Studentica je četvrte godine povijesti i engleskog jezika na Filozofskom fakultetu u Splitu i uspješno balansira obrazovanje i karijeru. Šest godina svirala je klavir u glazbenoj školi, a na pozornicu je prvi put stala prije 16 godina. Za Gloriju je uoči Dore otkrila da je glazbeni talent naslijedila od svog oca. Osim obitelji, najveća podrška joj je dečko Ivan, nogometaš druge lige HNL-a.

Linker
19. travanj 2024 09:56