fanovi jedva čekaju

Izgubljene priče iz knjiga mogle bi oživjeti: HBO je u pregovorima za seriju o Harryju Potteru

Harry Potter i družina uskoro bi se ponovno mogli vratiti, ovaj put na malim ekranima. HBO se poigrava s idejom TV serije bazirane na knjigama slavne J.K.Rowling, no planovi su još u povojima.

Otkako je 1997. godine izašao prvi roman J.K.Rowling, "Harry Potter i Kamen mudraca", priča o mladom čarobnjaku i njegovim najboljim prijateljima osvojila je svijet i srušila sve rekorde, još više kad su se na velikom platnu počeli prikazivati filmovi s Danielom Radcliffeom, Emom Watson i Rupertom Grintom u glavnim ulogama.

2011. godine izašao je posljednji film, "Harry Potter i Darovi smrti 2.dio", no nakon toga Pottermanija nije izblijedila, dapače i dan danas izlaze modne kolekcije i figurice s temom slavnom čarobnjaka te se rasprodaju kao lude, a tematske zabave i vjenčanja i dalje su hit među velikim fanovima.

image
Od 1997. godine manija oduševljenja Harryjem Potterom ne prestaje
1492 PICTURES/HEYDAY FILMS/AFP/PROFIMEDIA

Nova era priča o slavnom čarobnjaku

Obožavatelje Harryja Pottera sigurno će oduševiti vijest da HBO priprema seriju, a kako pišu strani mediji, planovi su još u samim začecima.

Čitajte i: Rijetko prvo izdanje naslova ‘Harry Potter i kamen mudraca‘ prodano za 68.000 funta

Naime, HBO se ovih dana sastaje s potencijalnim piscima te razmišlja u kojem bi smjeru priča u seriji mogla ići te koji će likovi biti u fokusu.

Insajderi kažu da neće biti riječ o još jednoj adaptaciji knjiga u punom smislu, nego je veća vjerojatnost da će se HBO bazirati na neke zanimljive priče koje su scenaristi u filmovima izostavili.

Na primjer, Hermione i osnivanju organizacije S.P.E.W. ili punoj povijesti Voldemorta...

Čitajte i: Taman prije Božića: Poznati britanski brend osmislio make-up kolekciju posvećenu svijetu Harryja Pottera

image
Još nije poznato u kojem će smjeru ići radnja serije
1492 PICTURES/HEYDAY FILMS/AFP/PROFIMEDIA

Problemi se već naziru na obzoru

Nema sumnje da će redatelji, pisci i glumci pohrliti kako bi bili dio nove priče o Harryju Potteru, no HBO će prije snimanja morati izaći na kraj s nekim "tehničkim problemima".

Spisateljica J.K.Rowling trenutno je na lošem glasu zbog izjava vezanim za transrodne osobe, a nije se proslavila ni franšizom "Čudesne zvijeri i gdje ih naći". Ipak, i dalje kontrolira franšizu Harry Potter te ima pravo odlučiti "gdje Harry smije ići i u kojem smjeru".

Nadalje, prava na filmove o Harry Potteru ima kuća Warner Bros pa će biti zanimljivo vidjeti hoće li HBO uspjeti slavnom čarobnjaku pružiti "novi dom".

Linker
20. travanj 2024 09:58