Vedran Peteh
druga strana pobjede

Ispovijest bivšeg pobjednika Života na vagi: 'Svi su mislili kako sam na vrhu svijeta, ali istina je bila drugačija'

Nekadašnji trgovački putnik Alen Abramović je poslije pobjede dao otkaz i postao motivacijski govornik. Na društvenim mrežama daje savjete za fizički, ali i mentalni trening te za zdravu prehranu, a nedavno je odlučio otkriti kako se osjećao nakon pobjede u showu. Njegovu iskrenost i otvrenost svi su pozdravili, a on će uskoro izdati knjigu pod radnim naslovom “Izgubi kilograme, pronađi sebe”, koja bi trebala izići u ožujku ove godine.

Zagrepčanin Alen Abramović (47) nakon nešto više od godinu dana od pobjede u trećoj sezoni "Života na vagi" još uvijek vrijedno trenira. U show je ušao s čak 181,3 kilograma, kao najdeblji i najstariji sudionik, s ozbiljnim zdravstvenim problemima - od štitnjače, povišenog tlaka i tegoba krvožilnog sustava, a početkom nove godine, odlučio je podijeliti s kakvim se još problemima morao suočiti nakon što je u godinu dana smršavio je 86, 4 kilograma.

promo

"Prva polovica prošle godine bila mi je izuzetno teška. Dogodio se kratak spoj, dočekala me malodušnost i postao sam anksiozan na trenutke. Ušao sam u godinu kao pobjednik 'Života na vagi' i svi su mislili kako sam na vrhu svijeta. Istina je bila drugačija", započeo je Alen.

"Osjećao sam se kao da je netko izbio životnu radost iz mene. U godinu sam ušao promijenjen, mršaviji za kojih osamdesetak kila, ali mentalni sklop nije slijedio fizičku promjenu istom brzinom. Budio sam se nervozan, rijetko sam se smijao. Pritisci su bili veliki. Nisam prihvaćao taj novo stanje koje je došao kao nusprodukt mršavljenja. Isto tako bilo mi je teško prihvatiti da sam nekome uzor i motivacija, bježao sam od te odgovornosti sve dok nisam shvatio da sam privilegiran i da imam moćno oruđe u rukama kojim mogu utjecati da i drugi ljudi promjene svoje živote nabolje", započeo je Alen svoju ispovijest na Instagramu.

"Senzibilac kakav jesam, upijao sam sve te tektonske poremećaje kao spužva, ali u svakodnevnom životu glava je bila kaotična! To je trajalo mjesecima sve dok nisam shvatio da okolina nije bitna, da tuđa mišljenja zaista ne smiju utjecati na moju promjenu i da prihvatim da svaki proces ima svoje vremenske zakonitosti. Tek negdje sredinom ljeta počeo sam normalno disati i iskreno se smijati. Kada sam napokon došao k sebi, morao sam se suočiti sa zdravstvenim problemima bliskog člana obitelji. Ta situacija, kada jedino možeš pomoći tako da budeš podrška i utjeha svojoj obitelji me samo podsjetila da često ne vidimo koliko smo sretni i imamo sve kada smo zdravi i da zahvalnost u mom svijetu ide na prvo mjesto.", rekao je Alen koji je svoj život promijenio od temelja.

Linker
24. travanj 2024 04:31