Profimedia, Press Association
nema trzavica

Ironičan princ William: 'Dobrodošao u društvo neispavanih, brate'

Novi član kraljevske obitelji stigao je u ranim jutarnjim satima u ponedjeljak, a osim ponosnih roditelja, razveselili su mu se i vojvotkinja Catherine i princ William, koji je Harryjevu novu životnu ulogu pozdravio s pomalo ironičnom izjavom.

Sinčić Meghan Markle i princa Harryja stigao je 6. svibnja u ranim jutarnjim satima i od tada se čestitke sretnom paru samo nižu. Naravno, među prvima su bili članovi kraljevske obitelji, ali prvu izjavu izvan čestitaka na društvenim mrežama, princ William i Kate Middleton dali su prilikom službenog angažmana u Greenwichu. Iako ih prate šuškanja o trzavicama, i to onima između dvojice braće, čini se da u tome nema nimalo istine, osobito ako suditi po velikom Williamovom osmijehu koji je i ovu priliku iskoristio za malo zadirkivanja svojeg mlađeg brata.

Dok je Kate stajala uz njega i potvrdno se smješkala, William je izjavio kako je oduševljen zbog svojeg nećaka te da ga planiraju posjetiti i upoznati u idućih nekoliko dana, a svemu je dodao i malo ironije.

- Drago mi je što napokon mogu poželjeti dobrodošlicu Harryju u društvo neispavanih - s velikim je osmijehom poručio William i tako dao do znanja da, čak i ako su postojale trzavice, da je odnos između njega i Harryja ponovno po starom.

Navodno je svađu između braće riješila odlučna Kate koja je nakon mise za Uskrs, na kojoj su se William i Harry ignorirali, odlučila stati na kraj njihovom ponašanju i natjerala Williama da zakopa ratnu sjekiru s bratom. Kate je to učinila, ne samo zbog toga što je njezin suprug budući kralj Velike Britanije, već i zato što je Harry uvijek bio važan dio njihove veze pa je u najturbulentnijim trenucima bio uz brata, ali je uvijek držao i njezinu stranu.

Iako su mnogi pisali kako se iz službene čestitke vojvode i vojvotkinje od Cambridgea da naslutiti da su stvari još uvijek nategnute, radi se o tome da par nije mogao drugačije imenovati dijete Harryja i Meghan s obzirom na to da još nisu odabrali ime.

- Oduševljeni smo rođenjem sina vojvode i vojvotkinje od Sussexa - napisali su još jučer, što je mnogima zazvučalo daleko preformalno za obitelj, ali ime se još ne zna, barem ne u javnosti, pa nisu imali mnogo opcija. Kad će ga otkriti ostaje nepoznanica jer je Harry rekao kako im treba još malo vremena da odluče, a povijest biranja kraljevskog imena pokazuje da to može trajati od 24 sata pa sve do mjesec dana.

Linker
19. travanj 2024 11:38