OTVORILA DUŠU

Ireland Baldwin progovorila o svojoj borbi s ovisnostima, ali i poremećajima u prehrani

Kći bivšeg glumačkog para, Aleca Baldwina i Kim Basinger priznala da je previše godina u životu uništavala svoje tijelo i zdravlje.

Američka manekenka Ireland Baldwin otvoreno je priznala kroz kakvu je životnu dramu prolazila dok se borila s raznim ovisnostima, od alkohola do droga. Naime, manekenka se pridružila Red Table Talk-u sa svojom majkom Kim Basinger te je ispričala kako su poremećaji prehrane utjecali na njezin život, ali i odnos s obitelji.

"Dotakla sam dno, počela sam piti lijekove i nisam mogla prestati s alkoholom. Inače, u obitelji imam puno alkoholizma i ovisnosti o drogama. Toliko sam daleko otišla s lijekovima i alkoholom da nisam mogla spavati'', priznala je plavokosa manekenka.

image

Ireland Basinger Baldwin

PLANET/PROFIMEDIA

U jednom trenutku je priznala i kako je počela odgurivati najbliže ljude od sebe. "Izolirala sam sve svoje prave prijatelje, ali i obitelj. Jednostavno nisam imala kontrolu ni nad čim u svom životu. Mučila sam se i s poremećajima u ishrani. Nisam razgovarala s roditeljima otprilike godinu dana. Viđao sam ih tu i tamo, ali sam se tako sramio što sam postala ovisnica. Jednostavno sam postala drugačija osoba. Bila sam mršava i beživotna'', ispričala je Ireland.

U kolovozu 2020. godine na društvenim mrežama je podijelila vijest da je prošlo točno šest godina "bez anoreksije i bulimije",a fanovi su joj uputili riječi podrške.

Čitajte i: Psihijatar Zoran Zoričić: ‘Nisu samo djeca iz problematičnih obitelji u opasnosti od razvijanja ovisnosti, još dvije skupine su problematične‘

"Od malih nogu su me na internetu prozivali ružnom, bezvrijednom i nebitnom. To nije ništa novo", napisala je na Instagramu pa dodala kako se iskreno divi pjevačici Camili Cabello koja otvoreno priča o višku svojih kilograma.

"Godinama sam gladovala, pila, vagala svoje kilograme, uništavala svoje tijelo jer mi je neki trol rekao da nikad neću biti tako mršava i lijepa kao moja majka. Sada kada sam prošla kroz sve te patnje, mogu napokon reći da sam iznad svega toga''.

Iako je priznala da još uvijek ima loših dana, još uvijek uči kako voljeti sebe. "Sad volim svoje tijelo i volim kako se osjećam u vlastitoj koži. Sada sam zahvalna i sretna što sam tu gdje jesam'', zaključila je zanosna manekenka.

Linker
25. travanj 2024 16:42