Tom Dubravec / Hanza Media
I danas izgleda izvrsno

Imala je svega 18 godina! Fani Čapalija prisjetila se dana kada je proglašena najljepšom

Miss Hrvatske 1993. godine postala je Splićanka Fani Čapalija. Iako su joj mnogi predviđali svjetsku slavu, ona se odlučila za samozatajan i skroman život - daleko od glamura koji joj je bio ponuđen.

"Trenutak kojeg se i danas, 27 godina kasnije, rado sjetim. Titulu Miss Hrvatske jednako ponosno nosim danas kao i tada", napisala je Fani Čapalija na svom Instagramu, prisjetivši se dana kada je proglašena najljepšom Hrvaticom. Imala je tada svega 18 godina, no osvojila je ljepotom Europu i svijet kada se pojavila na izboru za Miss svijeta.

Ova samozatajna Dalmatinka na spomenutom je izboru ušla u top pet najljepših žena svijeta, a proglašena je i najljepšom Europljankom. Počela je njezinim trijumfom na izboru ljepote legendarna era hrvatskih ljepotica, koje su u godinama koje slijede osvajale titule "kao od šale".

Teške životne dane prebrodila je na Čiovu, gdje je pronašla istinski mir

Iako se Fani smiješila sjajna inozemna karijera u svijetu manekenstva, ona se odlučila ne slijediti takve ambicije. Ostala je u Splitu, udala se za bivšeg nogometaša Ivicu Mornara i odlučila biti posvećena braku i obitelji. U godinama koje su slijedile - Fani se držala izvan medijske pozornosti, u koju je ponovno dospjela kada je njenom braku došao kraj.

Nakon razvoda, proživjela je težak period i gubitke pa je svoju mirnu oazu pronašla na Čiovu, gdje danas živi sa svojim ljubimcem, maltezerom Benijem. Duge šetnje uz more, zdrava mediteranska prehrana i svjež zrak dobro su djelovali na Fani, koja i danas izgleda fantastično. Povremeno se vrati u manekenske vode pa je možemo vidjeti u pokojoj modnoj kampanji ili glazbenom spotu - no u tome ne pretjeruje. Mir i spokoj u duši do danas su joj najvažniji.

Čitajte i:

Stigao je kad joj je bilo najteže! Priča o Fani Čapaliji i njezinom Beniju iznimno je dirljiva

Fani Čapalija otvorila Instagram: Iako živi povučeno, nekad naljepša Europljanka ljepotom osvaja i dalje

Fani Čapalija u ulozi modela blista i 26 godina nakon što je nosila titulu najljepše Hrvatice

Fani Čapalija i Sandi Cenov: Zvijezde prve Glorijine naslovice

Ne izlazi često, ali svaki put iznenadi: Fani Čapalija od glave do pete u Zari

Linker
18. travanj 2024 21:33