Ispovijest sina rock legende

Iako boluje od teške i nepredvidive bolesti zbog koje mu je propao i brak, najviše strepi za kćeri i majku

Što vam život baci, morate se podignuti i početi ispočetka, moto je njegove obitelji kojem ga je podučila majka, a u borbi s multiplom sklerozom primjenjuje ga svaki dan. Danas je dobro, vježba borilačku vještinu, živi zdravije i ispunjenije nego prije, a s neizvješnošću koju nosi budućnost, suočit će se kad ga sustigne.

Iza Jacka Osbournea, mladog producenta koji se proslavio u reality showu o životu njegovog oca, legendarnog britanskog glazbenika Ozzyja Osbournea i majke Sharon, teška je godina. Snalazili su se kako su mogli boreći se sa zdravstvenim problemima, pri čemu se Jack (35) najmanje brinuo o sebi. Premda se već devet godina bori s multiplom sklerozom, teže mu je pao pozitivan test na Covid-19 najmlađe kćeri, trogodišnje Minnie, otkrio je u razgovoru za podcast People TV Show.

Šokirala ga je činjenica da se može zaraziti tako malo dijete, a da situacija bude gora, test jedne od njegovih starijih kćeri također je bio pozitivan. Srećom, djevojčice su imale lakše simptome, bolest su prebrodile bez većih problema za razliku od Jackove majke Sharon (68), koja se također zarazila.

- Imala je teško razdoblje s koronom. Ali čak ni tada se nije žalila. Mama je prava stamena Britanka. Ima čak i tipičnu britansku ukočenu gornju usnu - pokušao se našaliti dodavši da je Sharon sada dobro.

image
Posebno se zabrinuo za majku Sharon koja je imala ozbiljno teško razdoblje zbog korone.
BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Otporni geni

Njegovog oca, bivšeg pjevača “Black Sabbatha” korona je srećom zaobišla. Što ne čudi jer je 72-godišnjeg rokera godinama pratio glas da ima nevjerojatno otporan organizam, zbog čega su ga znanstvenici još prije deset godina zamolili za DNK uzorak kako bi analizirali njegov genom. Zlobnici su pomislili da je riječ o zafrkanciji, no to je bio ozbiljan projekt kojem se Ozzy rado odazvao. Znanstvenici su se, naime, čudili kako to da je još uvijek živ nakon desetljeća konstantne izloženosti alkoholu i drogama!? Najviše ih je zanimalo kako je njegovo tijelo uspjelo apsorbirati puste količine opijata gotovo bez posljedica? Rezultati nisu objavljeni, a kakvi god bili, Ozzy je pokazao nevjerojatnu žilavost i kad se otkrilo da boluje od Parkinsonovoj bolesti.

Da nešto nije u redu, posumnjalo se početkom prošle godine kad je otkazao turneju. Nedugo potom, priznao je boluje od lakšeg oblika i da unatoč bolovima koje neprekidno osjeća - jer bolest utječe na njegov cjelokupni živčani sustav - ne kani tek tako "predati meč". Uz pomoć lijekova drži je pod nadzorom, pomirio se s činjenicom da nastupi više ne dolaze u obzir i sretan je zbog svakog dana bez izraženih simptoma, kad mu se posreći.

Takav je i njegov sin Jack. Iako i on boluje od teške bolesti, ne drami i ne stvara od nje nesavladiv problem. Otkrivena je 2012., kad je napunio 27 godina i gotovo da nije počeo živjeti punim plućima. Pa ipak, bolesti u inat, od tada do danas Jack se uspio oženiti dugogodišnjom djevojkom, glumicom Lisom Stelly, dobiti s njom tri kćeri - Pearl (8), Andy (5) i Minne (3) - te prebroditi gubitak bebe koju je njegova supruga 2013. izgubila u drugom tromjesečju trudnoće.

image
Jack Osbourne jako se prestrašio kad je doznao da njegova djevojčica boluje od korone.
PROFIMEDIA

Gubitak voljene

U početku se činilo da njegova bolest i traumatičan gubitak bebe ne utječu na njihov brak, no problemi su malo po malo nagrizali njihov odnos sve dok se 2018. nisu razdvojili, a godinu dana kasnije se razveli. Jack Osbourne nikad nije priznao u kojoj mjeri je multipla skleroza utjecala na propast braka, a tugu zbog gubitka voljene žene pretočio je u postignuća na poslovnom planu. Osnovao je uspješnu producentsku tvrtku, a nedavno se priključio podcastu "Fright Club" na streamingu Discovery+ koji se bavi zastrašujućim paranormalnim videozapisima i svjedočenjima o stvorenjima poput Bigfoota i iskustvima s duhovima. Jack Osbourne je, naime, velik obožavatelj kultne serije "X-Files”, a podcast o osebujnim pojavama doživljava kao pretvaranje mladenačkog hobija u posao iz snova.

- Često me pitaju kako uspijevam funkcionirati s multiplom sklerozom? Osjećam jako, jako dobro. Već dugo nisam imao značajnih razbuktavanja bolesti. Puno vježbam. Treniram borilačku vještinu jiu jitsu, super sam - rekao je Jack za People TV Show.

Svoj život opisuje kao davanje najboljeg od sebe, svaki dan. Što ga god očekuje u budućnosti, suočit će se s izazovom sljedeći moto Osbourneovih, kojem ga je podučila majka: "Bez obzira na to što vam život baci, morate se podignuti i početi ispočetka."

Linker
19. travanj 2024 00:26