Skandal se nastavlja

I glumica iz hit serije ‘Igra prijestolja‘ optužila Mansona: ‘Bila sam njegov zatvorenik, sve je kontrolirao‘

Esmé Bianco istupila je protiv glazbenika i priznala da ju je, kao i niz svojih bivših, fizički i psihički zlostavljao dok su bili u vezi.

Otkako su Evan Rachel Wood, Phoebe Bridgers i još nekoliko žena ispričale svoja mučna i strašna iskustva s kontroverznim glazbenikom Marilynom Mansonom, javila se i glumica Esmé Bianco, poznata po ulozi u hit seriji "Igra prijestolja".

U intervjuu za magazin The Cut, 38-godišnja zvijezda detaljno je opisala svoju vezu s Mansonom, rekavši da ju je psihički i fizički maltretirao te da je od velikog uzora koji joj je pomogao kroz njezina teška i mračna vremena postao "čudovište koje ju je gotovo uništilo".

image
Esme Bianco.
FRAZER HARRISON/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Čitajte i: Javile se još četiri žrtve: Optužbe glumice kojima upire prstom u Marilyna Mansona bile su utemeljene

U vezu s Mansonom ušla je 2009. godine kada je imala 26 godina. Manson ju je zlostavljao u nekoliko prilika - napao ju je bez pristanka u snimanju spota i tijekom seksa, postavio joj stroga pravila i jednom ju je progonio sjekirom po njihovom zajedničkom stanu.

"Osjećala sam se kao zatvorenik. Dolazila sam i odlazila kada je on to htio. Kontrolirao je sve moje poteze i nadgledao s kim pričam. Kada bih htjela razgovarati sa svojom obitelji, sakrila bih se u ormar", potreseno je ispričala Bianco.

Manipulator i zlostavljač

Mansonova bivša zaručnica Evan Rachel Wood, s kojom je hodao tri godine, otkrila je kako ju je 52-godišnji glazbenik u tom periodu strašno zlostavljao.

image
Evan Rachel Wood i Marilyn Manson na setu serije 'Mildred Pierce' u doba njihove veze.
BACKGRID USA/PROFIMEDIA

"Počeo me 'pripremati' kad sam bila tinejdžerica i strašno zlostavljao godinama. Manipulirao je sa mnom i prao mi mozak kako bi me natjerao da se ponašam podčinjeno. Ovdje sam kako bih razotkrila opasnog muškarca i brojne industrije koje ga podržavaju, dok ne uništi tuđe živote. Stojim uz brojne žene koje više ne žele šutjeti", objavila je glumica na Instagramu.

Čitajte i: Javio se i glazbenik: Marilyn Manson nazvao optužbe izvrtanjem stvarnosti, jedna žena mu lajkala

Nekoliko sati nakon njezinog priznanja, Manson se oglasio, negiravši optužbe i nazvavši ih "užasnima iskrivljenjima stvarnosti".

"Očito moj život i moja umjetnost već su dugo vremena magneti za kontroverze, ali ove nedavne tvrdnje o meni su stravično izvrtanje stvarnosti. Moje intimne veze uvijek su bile potpuno sporazumne s partnericama istomišljenicima. Bez obzira na kako - i zašto - drugi su sada odabrali lažno predstavljati prošlost, i to je istina", napisao je Manson.

Prokazao ga bivši gitarist

Međutim, osoba koja ga itekako dobro poznaje, njegov bivši gitarist Wes Borland, stao je iza žrtava zlostavljanja, rekavši da su sve njihove tvrdnje istinite.

"Marilyn Manson… Bio sam u bendu devet mjeseci. Nije sjajan tip. Svaka stvar koju su ljudi rekli o njemu je**no je istinita. Opustite se zbog njegovih optužbi prema ženama, ali sve loše stvari koje je on govorio o njima upravo sada mu se vraćaju. One govore istinu. Žao mi je svih kojima se ovo ne sviđa. Taj tip je nevjerojatno talentiran, ali sj**an je i treba ga staviti na provjeru, mora se otrijezniti i pomiriti se sa svojim demonima. On je je**no loš čovjek", rekao je Borland te nastavio.

"Bio sam tamo kad je bio s Evanom Rachel Wood, bio sam u njegovoj kući, nije bilo cool. To je sve što ću reći o tome. Ako netko te djevojke napada i optužuje da su ovo ili ono, je**te se. Oprostite što sam otvorio ovo mračno mjesto, ali taj je tip ‘otkazan’", dodao je.

Čitajte i: Marilyna Mansona razotkrio entko tko ga dobro poznaje: 'On je loš čovjek, svaka optužba je istinita'

Bivša supruga nije imala slično iskustvo

"Kraljica burleske" Dita Von Teese jedina je od njegovih bivših koja je rekla kako nije imala slično iskustvo s glazbenikom. S Mansonom je bila u vezi sedam, a u braku oko godinu dana.

image
Dita Von Teese i Marilyn Manson zajedno su proveli sedam godina, rastali su se 2006.
JACKSON LEE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

"Procesuiram vijesti o Marilynu Mansonu koje su se pojavile u ponedjeljak. Oni koji su bili zabrinuti zbog mene, cijenim vašu dobrotu. Molim vas, znajte da detalji koji su objavljeni, nemaju sličnosti s mojim osobnim iskustvom tijekom naših sedam godina kao par", napisala je u izjavi von Teese.

"Otišla sam 12 mjeseci kasnije zbog nevjere i zlouporabe droge. Zlostavljanju bilo kakve vrste nema mjesta u bilo kojoj vezi. Apeliram na vas koji ste pretrpjeli zlostavljanja da poduzmete korake kako biste zacijelili i nađete snage da u potpunosti shvatite sebe", poručila je Dita.

Linker
14. travanj 2024 16:56