Ima plan

Humanist i ekolog: Leo pokreće tvrtku za umjetnu proizvodnju dijamanata u Španjolskoj

Tvornica će biti otvorena za otprilike dvije godine, a procjenjuje se da će osigurati 300 izravnih i 700 neizravnih radnih mjesta.

Proslavljeni glumac Leonardo DiCaprio glumio je u filmu Krvavi dijamant trgovca ljudima koji je sudjelovao u poslu s prljavim dijamantima u Sierra Leoneu. Ali ono što se nije moglo zamisliti 16 godina kasnije je da će fikcija na kraju izgledati toliko poput stvarnosti. Naravno, na dobroj strani povijesti, piše Elnortedecastilla.

Popularni glumac želi se obogatiti prodajom sintetičkih dijamanata. Namjerava, naime, umjetno proizvoditi ovo drago kamenje, a to će učiniti u gradu Trujillu u Extremaduranu u Španjolskoj jer je dostupnost sunčeve svjetlosti u tom gradu vrlo visoka, a ovim dijamantima za proizvodnju je potrebna upravo energija sunca.

image

Leo je oduševio svojom posljednjom ulogom, ali i svojim ekološkim angažmanima.

LANDMARK/PROFIMEDIA

Čitajte i: Više od 20 godina bori se za važne ciljeve! Leonardo DiCaprio spašava prirodu Bosne i Hercegovine

Aktivist mnogo godina

Tvornica će biti pokrenuta za otprilike dvije godine. U međuvremenu se moraju otvoriti radna mjesta: procjenjuje se da će nova tvornica osigurati 300 izravnih i 700 neizravnih radnih mjesta, a ostavit će mnogo milijuna u gradu.

Inače, DiCaprio je već godinama angažiran u brojnim akcijama za zaštitu okoliša, zbog čega ga je UN proglasio glasnikom mira s posebnim naglaskom na klimatske promjene.

Leo je još 1998. godine pokrenuo zakladu The Leonardo DiCaprio Foundation koja se različitim kampanjama, medijskim projektima i prikupljanjem sredstava bavi humanitarnim i ekološkim pitanjima. Producirao je i dokumentarni film Posljednji sati o stanju planete, a kroz svoju fondaciju je i jedan od važnijih donatora World Wildlife Funda, svjetske organizacije za zaštitu prirode.

Linker
19. travanj 2024 09:09