GABRIELLE UNION-WADE

Holivudska glumica o uznemirujućem iskustvu u Dubrovniku: ‘Nikada nisam iskusila tu razinu mržnje‘

Iako su mnoge svjetske zvijezde očarane ljepotama naše obale, američkoj glumici Gabrielle Union-Wade zbog neugodnog iskustva Dubrovnik nije ostao u toliko lijepom sjećanju.

Holivudska glumica Gabrielle Union-Wade u svojim novim memoarima "Imaš li nešto jače?" prisjetila se posjeta Dubrovniku koji joj je zbog incidenta ostao u neugodnom sjećanju.

Čitajte i: Jessica Alba i Gabrielle union glavne su zvijezde u Dubrovniku

Kada je 2019. godine s prijateljima supruga NBA zvijezde Dwaynea Wadea posjetila taj jadranski biser, poznat, između ostalog, kao lokacija snimanja svjetski popularne serije Igra prijestolja, željeli su rekreirati Cerseine pokrete iz poznatih scena. Umjesto uživanja u čarima Lijepe naše, dočekalo ju je neugodno iznenađenje nakon što su posjetili mjesto za koje su isprva mislili da je gay bar, no kada su se osvrnuli oko sebe, shvatili su da su okruženi "neonacistima" koji su ih zastrašili - objasnila je u memoarima Gabrielle.

Strah koji paralizira

"Nikada nisam iskusila tu razinu mržnje i prijetnje fizičkim nasiljem", prisjetila se glumica dodajući da ih je skupina nasilnika slijedila ulicom kada su odlazili.

Čitajte i: Gdje ljetuju poznati? Beyonce i Abramovič vole Dubrovnik, a obitelj Clooney svako je ljeto na jezeru Como u Italiji

"Bilo je to tako zastrašujuće. A strah i adrenalin od onoga što se dogodilo sve su nas ostavili paraliziranima od straha", opisala je Gabrielle koja se kao Afroamerikanka svaki dan suočava s rasizmom.

Rasizam nikada nije prestao

"Postoje te mikroagresije i svi ti napadi. To je opis onoga što znači biti osoba tamnije kože u ovoj zemlji. Mislimo da je rasizam iza nas, ali nije. I to je više nego razočaravajuće. Mislim da ljudi ne razumiju nasilje koje dolazi s rasizmom", napisala je glumica koja smatra da je i pred Hollywoodom još uvijek dug put kada je riječ o sveprisutnim i uznemirujućim rasnim nejednakostima i uvredama.

Linker
25. travanj 2024 12:11