Otkriće o porodu

Gwyneth Paltrow iznenadila priznanjem koje je tajila 17 godina: ‘Bila sam hitan slučaj, umalo sam umrla‘

Osnivačica brenda Goop osvrnula se na pritisak koji žene jedna drugoj nameću na društvenim mrežama i tvrdi da bi, omjesto forsiranja savršenstva, bilo bolje ponašati se poput prijateljica i međusobno se podržavati.

Kontroverzni brend Gwyneth Paltrow privlači pažnju novim proizvodom: Stručnjaci opet tvrde da prodaju ‘maglu‘

Američka Oskarovka Gwyneth Paltrow koja se u posljednje vrijeme profilirala kao inovator na području pomagala za seks za žene - od čega je razvila unosan business - ima i drugu stranu, piše Mirror. O čemu je riječ, lifestyle savjetnica i poslovna žena ispričala je Daxu Shepardu tijekom razgovora za tjedni podcast "Armchair Expert" koji glumac vodi s kolegicom i producenticom Monicom Padman.

- Hvala Bogu da u vrijeme kad sam rađala nije bilo Instagrama - kaže vlasnica te izvršna direktorica popularnog portala Goop koji je postao globalno poznat brend. Pričalo se o (ne)realnim očekivanjima s kojima se suočavaju rodilje prisutne na društvenim mrežama, imale holivudske karijere ili ne.

image
Gwyneth je djecu dobila u braku s pjevačem grupe Coldplay,i Chrisom Martinom.
SIMON RUNTING/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Kontroverzni brend Gwyneth Paltrow privlači pažnju novim proizvodom: Stručnjaci opet tvrde da prodaju ‘maglu‘

Mama dvoje tinejdžera, 17-godišnje Apple koja joj je slika i prilika te 15-godišnjeg Mosesa (dobila ih je u bivšem braku s Chrisom Martinom, pjevačem engleske grupe Coldplay), raspričala se o pritisku pod kojim grcaju žene nakon poroda: žele u što kraćem vremenskom roku izgledati kao da nikad nisu bile trudne i pohvaliti se time svojim pratiteljima jer je biti savršen na društvenim mrežama postao globalni imperativ. Kako Gwyneth Paltrow o svemu ima svoje mišljenje, ni ovaj put nije razočarala.

- Današnja očekivanja prema ženama nakon poroda usporedit ću s vlastitim iskustvom. Imala sam dva carska reza. Kad sam rađala kći, bile smo hitan slučaj, bilo je ludo, nije slutilo na dobro, umalo smo umrle - otkrila je. Potom je dočarala kako se osjećala dok je gledala veliki ožiljak preko svog tijela nakon zahvata koji je spasio njezinu bebu i nju.

image
Osim što je bio bio ugrožen život glumice, liječnici su strahovali i za njezinu kćer Apple.
LONDON ENTERTAINMENT/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Gwyneth Paltrow koristi ‘injekcije ljepote‘ i želi da svi znaju: ‘Imala sam krizu srednjih godina s 40‘

Stid zbog vibratora

- Gledate ga, znate da prije nije bio tamo i kažete sebi: 'O moj Bože! Ne želite suditi jer s obzirom na ono što se moglo desiti, situacija nije loša. Ali pogled na ožiljak baš ne izaziva wow eflekt'.

U njoj svojstvenom stilu, karikirala je trend da se rodilje svojim pratiteljima na društvenim mrežama što prije pohvale savršenim izgledom.

- Kad sam rađala, toga srećom nije bilo. Inače bih i ja bila tamo, govorila da sam, eto, rodila prije dva tjedna. Pritom bih se pohvalila i svojim novim umivaonikom - rekla je.

Osnivačica Goopa rekla je da žene hrane jedna drugu perfekcionističkim fotografijama s bebama, bez beba, s bilo čime. Također, izrazila je želju da ne osuđuju jedna drugu kada je u pitanju majčinstvo.

Čitajte i: Glumica se udružila s Netflixom: U novom showu pomaže parovima poboljšati seksualni život na uzbudljive načine

- Trebamo biti prijateljice umjesto da jedna drugoj namećemo nerealne standarde - rekla je zvijezda.

Otkriće da je s Apple umalo umrla na porodu dolazi nedugo nakon njezinog priznanja da je se njen sin Moses više ne stidi jer žene savjetuje po pitanju igračaka za seks i uspješno ih prodaje. Sad je, tvrdi, Moses ponosan na nju. Naime, u nedavnom razgovoru s Ellen DeGeneres rekla je: !Prije nekoliko tjedana sin mi je, ničim izazvan, priznao da mu je isprva bilo jako neugodno što Goop prodaje vibratore. Sad misli da je to sjajno. Rekao mi je s odobravanjem da sam feministica", zaključuje glumica.

Linker
19. travanj 2024 11:00