SHUTTERSTOCK EDITORAL/PROFIMEDIA
Fatalni dr. Luka

Goranovu ulogu iz Hitne službe nisu zaboravili do danas, on si je dodijelio simpatičnu ‘nagradu‘

Glumac iz Šibenika zbog uloge u liječničkoj seriji preselio je u Los Angeles, a njegovog se lika na malim ekranima brojni obožavatelji sjećaju i sada.

Glumac iz Šibenika zbog uloge u liječničkoj seriji preselio je u Los Angeles, a njegovog se lika na malim ekranima brojni obožavatelji sjećaju i sada.

Naš glumac s uspješnom svjetskom karijerom na duhovit se način prisjetio uloge koja mu je promijenila život, Goran Višnjić svjetsku je slavu stekao u seriji "Hitna služba". Šibenčanin je podijelio scenu iz serije uz presmiješan komentar

"Na nagrada za najmasniju kosu odlazi....", piše Goran uz emotikone bubnjeva. "Sa nevjerojatnom Juliannom Margulies, moja prva godina u 'Hitnoj službi'", dodao je Višnjić i u oznakama napisao i ime svog lika - Luka Kovač.

Ovo vraćanje u prošlost oduševilo je njegove pratitelje na Instagramu. Mnogi od njih podijelili su kako su voljeli tu seriju, a i našeg Gorana u ulozi dr. Kovača, kao i njegovu kosu.

"Bacila bih se niz neke stepenice da mi dr. Luka i njegova masna kosa bude doktor! Obožavala sam te u 'Hitnoj službi'", duhovito je opisala jedna pratiteljica. Da Višnjića i njegovu ulogu nisu zaboravili ni do danas, potvrdili su i brojni drugi obožavatelji.

Proboj u Ameriku

Goran Višnjić je prije ove uloge imao bogatu karijeru u Hrvatskoj, bio je najmlađi glumac koji je utjelovio Hamleta na Dubrovačkim ljetnim igrama, a podjednako je glumio i u filmovima.

image
Fatalnog dr. Luke Kovača još uvijek se sjećaju.
Goran Višnjić
SHUTTERSTOCK EDITORAL/PROFIMEDIA

Uloga bosanskog vozača Riste, u filmu "Dobro došli u Sarajevo" ("Welcome to Sarajevo") skrenula je pažnju tadašnjeg producenta "Hitne službe", da Višnjiću ponudi ulogu doktora koji u čikašku bolnicu dolazi umjesto lika Georga Clooneya. Bilo je to u šestoj sezoni, krajem 1999. S vremenom je dr. Luka Kovač postao glavna muška uloga.

U seriji je Višnjić glumio do 14. sezone, u kojoj je imao ograničen broj kratkih pojavljivanja, potpuno je napustio seriju u 15. sezoni. Za ovu ulogu Goran i njegovi kolege dva su puta nominirani za Screen Actors Guild Awards. U seriji je Goran oduševio i američku publiku svojim umijećem citiranja Shakespeareovog klasika "Hamlet" - na hrvatskom je recitirao komad monologa "Biti ili ne biti".

Linker
26. travanj 2024 09:17