Što se dogodilo?

Glumica se prisjetila nekih davnih dana: Opisala kako je s roditeljima zimovala u blizini Zagreba

Glumica Ana Herceg e uz nostalgičnu fotografiju iz djetinjstva prisjetila se sretnijih dana, koji se danas teško mogu zamisliti, kada je s obitelji provodila zime u planinarskom domu na Medvednici.

Domaća glumica Ana Herceg ovih se zimskih dana prisjetila nekih prošlih vremena te je opisala kako je s obitelji provodila svaku zimu. Njihovo omiljeno zimovalište, nalazi se u neposrednoj blizini Zagreba - na Sljemenu.

"Jako sam bila uzbuđena na ovoj fotki. Spremala sam se na maškare s curama koje sam upoznala u Domu ‘Željezničar‘ i koje su valjda bile šesti ili sedmi razred, meni tada masu starije od mene i cool. Ne vidi se dobro na slici, ali imam i pjegice. Kao Pipi Duga Čarapa, u maminom puloveru i brzinski izmišljenom kostimu. Bili smo tamo, mislim, tjedan ili 10 dana na skijanju. Novu Godinu smo čekali u Tomislavcu", započela je svoju priču Ana uz fotografiju na kojoj ju majka ukrašava.

Dom ‘Željezničar‘, poznat i kao Činovnički dom, izgrađen je davne 1928., a posljednjih godina nažalost propada. Osamdesetih, kada je bila djevojčica, dom je još uvijek radio, a prema Aninom opisu bilo je jako živahno.

Dolazili su prijatelji na skijanje i sanjkanje

"Bilo je jako puno ljudi i sjećam se da se plesalo i odbrojavalo, i da je Tomislavac bio ljepši, ali je Željezničar bio šarmantniji. Sjećam se i sanjkanja na Činovničkoj i neke guske koje mi se zabila u noge dok se spuštala, a ja se penjala. Ali taj osjećaj zimovanja i muvaona u Domu ‘Željezničar‘ bio mi je najbolji od svega. Dolazili su nam frendovi svaki dan na skijanje i sanjkanje i na izlete i u kućice s kuhanim vinom i kobasama. Poslije sam često povezivala izgled blagovaone u Željezničaru s izgledom blagovaone u knjizi, a poslije i filmu ‘Vještice‘. Ali ne kao nešto strašno, nego uzbudljivo i čarobno i intrigantno", prisjetila se glumica.

Svojim je posjetom Medvednici ponovno vidjela dom ovih dana, a snimila je i dvije fotografije koje pokazuju njegovo devastirano stanje.

"Ne znam što se dogodilo Domu ‘Željezničar‘ i znam da već dugo stoji ovakav nikakav i jadan kao na slikama. Ali jučer kad sam ga vidjela sjetila sam se kako sam tamo provela jedno lijepo dječje zimovanje i kako je nekad, ne tako jako davno, uveseljavao i odrasle i klince", kazala je Ana Herceg.

Linker
15. travanj 2024 11:26