Youtube
Bolovala od sedme godine

Glumica otvorila dušu: Sretna sam što kao mala nisam znala da imam ozbiljan poremećaj

Holivudska glumica Emma Stone dala je svoj doprinos neprofitnom institutu Child mind te u razgovoru sa psihijatrom Dr. Haroldom S. Koplewiczom iskreno ispričala da su joj u dobi od sedam godina dijagnosticirali generalizirani anksiozni poremećaj – GAP, uz napadaje panike.

Za GAP je karakteristična kronična tjeskoba koja traje danima, tjednima i mjesecima. Kod glumice Emme Stone (29) je poremećaj ustanovljen nakon teškog iskustva koje je imala na početku školovanja, kad je bila u kući kod prijateljice. 'Na kraju prvog razreda i baš negdje prije početka drugog, imala sam prvi napadaj panike. Bila sam doista, ali doista užasnuta i nemoćna. Bila sam u prijateljičinoj kući i samo odjednom sam bila uvjerena da kuća gori, da je sve u plamenu i da će sve izgorjeti. A samo sam sjedila u njezinoj sobi i i kuća nije gorjela, ali u meni nije bilo ničeg što nije mislilo da ćemo umrijeti', rekla je i dodala da nakon toga više nije mogla ići k prijateljima u njihove domove.

Zvijezda filmova 'La la Land' i 'Čudesni Spider-Man' istaknula je da je nakon prvog napadaja išla na terapije i tada su joj ustanovili vrstu poremećaja, no to joj nisu rekli. Danas je zahvalna što to nije znala jer bi to zasigurno umanjilo, ako ne i ubilo njezinu samouvjerenost i volju da se probije u svijet glume.

'Drago mi je što nisam znala jer sam silno željela postati glumica i baš i nije bilo puno glumaca koji pričaju o svojim napadajima panike', istaknula je dodala da je njezina anksioznosti zaslužna za to što je bila neprestano puna energije koja ju tjera dalje i dalje. 'Nikad nisam znala stati. K tome sam i osjetljiva do stupnja koji postaje problematičan. Terapeut mi je rekao 'Hvala Bogu što si pronašla glumu', ispričala je glumica koja se glume ozbiljno primila već s 11 godina, u kazalištu za mladež, što se pokazalo njeziniom najboljim 'ispušnim ventilom'.

Emma Stone at the 74th Annual Golden Globe Awards held at The Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills, CA , USA , January 8, 2017., Image: 310509535, License: Rights-managed, Restrictions: NO ITALY, GERMANY, BENELUX, USA or AUSTRALIA- Fee Payable Upon Reproduction - For queries contact Photoshot - sales@avalon.red  London: +44 (0) 20 7421 6000  Los Angeles: +1 (310) 822 0419  Berlin: +49 (0) 30 76 212 251, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Uppa entertainment
Profimedia, Uppa entertainment

Emma Stone arrives for the British Academy of Film and Television Awards (BAFTA) at the Royal Albert Hall in London, Britain February 12, 2017.  REUTERS/Toby Melville - RTSYBA6
REUTERS
Emma Stone

Linker
17. travanj 2024 22:11