Redatelj i pjesnik

Glumica Barbara Nola glavna je inspiracija nove knjige pjesama svog supruga i redatelja Lukasa Nole

Njegova knjiga ‘Bilo je dobro, bilo je toplo‘ zbirka je ljubavnih, pejzažnih i autorefleksivnih pjesama posvećenih supruzi Barbari.

Poznati par - redatelj Lukas Nola i njegova supruga, glumica Barbara Nola, u braku su već više od 20 godina, a svaki puta kada ih vidimo u javnosti, djeluju zaljubljeno kao i prvog dana. Zajedno su prošli kroz štošta, a najveći izazov bila je Lukasova borba s rakom grla.

Čitajte i: To se zove ljubav: Poznati supružnici malim gestama pokazuju koliko se vole i nakon 20 godina braka

Redatelj je nedavno izdao knjigu pjesama 'Bilo je dobro, bilo je toplo' u čast svoje supruge koja je s njim uvijek bila i u dobru i zlu. Zbirka je prepuna ljubavnih, pejzažnih i autorefleksivnih pjesama, a Nola je njome pokrio zadnjih 30 godina života.

image
Lukas i Barbara Nola u braku su već više od 20 godina.
MAJA JUROVIĆ/CROPIX

Barbara se uspjehom svog supruga pohvalila na svom Facebook profilu, ponosno napisavši da od sada živi s pjesnikom. Nadalje, Lukas o svojoj knjizi, u nakladi Vuković&Runjić kaže:

"Ako je režiranje pokušaj da se napiše pjesma dok se voziš na rollercoasteru, kako je rekao Kubrick, onda je ovo drugo samo teži pokušaj da se napiše pjesma. A sadržaj ionako nema veze ni s urlanjem poludjele djece ni tihim prduckanjem Nihosarua u magli. Ne valja ga mistificirati. To dođe iz nas ili – Život ponekad donese nešto lijepo a ponekad nešto ružno – kako kaže Kim Kardashian".

Čitajte i: Lukas Nola: 'Ne dam da mi se život vrti oko bolesti'

U intervjuu za Gloriju prije nekoliko godina, Lukas je rekao kako ne da da mu se život vrti oko bolesti. Rak mu je dijagnosticiran prije sedam godina, no on ga nije omeo u dovršavanju posla na kojem je radio punih deset godina i za koji je - nakon što je prestao pušiti četiri kutije cigareta dnevno - imao više energije nego prije.

image
Lukas Nola tijekom borbe s rakom grla.
BRUNO KONJEVIĆ/CROPIX

"To je ozbiljna stvar koja se ne može gurnuti pod tepih, no iako zahtijeva veliku posvećenost, nikada mi neće postati prioritet niti će mi se oko nje vrtjeti život. Pušio sam četiri kutije dnevno, ali sada mi ne nedostaju. Večer prije operacije izašao sam pred bolnicu i pušio jednu za drugom. 12 sam ih popušio. Nikada kasnije nisam dotaknuo cigaretu, a čak mi i dim smeta. Za bolest sam saznao slučajno jer sam bio promukao pa me doktorica poslala na pregled u Dubravu. Došao sam opušten, a vratio se kući s dijagnozom. Nije bilo lako prihvatiti to", ispričao je za Gloriju.

Lukas i Barbara u brakusu od 1994. te iamju dvoje djece sina Jakova i kćer Maru.

Linker
24. travanj 2024 01:32