KRAJ

Emotivna objava Mandžukića povodom završetka karijere: Obratio se malenom Mariu, dječaku iz Sl. Broda s velikim snovima

I Mario Mandžukić oprostio se od profesionalne nogometne karijere. Emotivnom ispovijesti na Instagramu, uz fotografiju svojih prvih kopački, obratio se malenom Mariju, dječaku koji je uspio ostvariti svoje snove i još mnogo više.

Nogometaš Mario Mandžukić, nadimka Super Mario, bivši hrvatski reprezentativac i najbolji strijelac reprezentativne ekipe te igrač Milana, u 36. godini objavio je da se povlači iz profesionalnog nogometa. O tome se oglasio na Instagramu, objavivši i fotografiju svojih prvih kopački.

"Dragi mali Mario, dok obuvaš ove kopačke, svoje prve u životu, ne možeš ni zamisliti što ćeš sve ostvariti u nogometu. Zabijat ćeš golove na najvećim pozornicama i u dresovima najvećih klubova osvajati najveće trofeje. U dresu najvećeg ponosa, hrvatske reprezentacije, ispisat ćeš neke od najvažnijih trenutaka hrvatskog sporta. Uspjet ćeš jer ćeš na svom putu imati puno ljudi koji će ti pomoći - suigrače s kojima ćeš se boriti, trenere od kojih ćeš učiti, navijače koji će te bodriti te obitelj, menadžera i prijatelje koji će uvijek biti uz tebe. Svima njima bit ćeš zauvijek zahvalan", napisao je Mario u objavi.

image
Mali Mario Mandžukić
PRIVATNA ARHIVA

Početkom ove godine s klubom Milan potpisao je ugovor do kraja sezone vrijedan 1,8 milijuna eura s mogučnošću produljenja na još tri sezone, no od toga neće biti ništa s obzirom na najnoviju vijest. Prvi klub za koji je zaigrao bio je njemački Ditzigen, a potom je, s povratkom obitelji u Slavonski Brod, igrao za tamošnju Marsoniju. U lipnju 2005. godine dolazi u nogometni klub Zagreb, a 2007. godine je zaigrao za Dinamo. Tri godine kasnije odlazi u Wolfsburg te nakon toga potpisuje ugovor s Bayernom iz Münchena. Potom odlazi u Atletico Madrid, a zatim je 2015. zaigrao talijanski klub Juventus. Karijeru je završio u Milanu. O nogometnom putu također se raspisao u svojoj ispovijesti.

image
Ovo ljeto na Gem Set Hrvatska, humanitarno-sportskom spektaklu.
DAMIR KRAJAC/CROPIX CROPIX

Čitajte i: Super Mario slavi 35. rođendan! Prisjetili smo se njegovog inspirativnog puta i romantične priče

"A prije svega, uspjet ćeš jer ćeš uvijek davati sve od sebe, i na kraju karijere, na to ćeš biti najviše ponosan. Za nogomet ćeš puno žrtvovati, ali znat ćeš da je bilo vrijedno zbog nevjerojatnih trenutaka koje si doživio. Prepoznat ćeš pravi trenutak za završiti igračku karijeru, staviti ove kopačke u vitrinu i bit ćeš sretan što za ničime ne žališ. Nogomet će uvijek biti dio tvog života, ali veselit ćeš se novom poglavlju. Uživaj! Tvoj veliki Mario". Na kraju se našalio te dodao: "P.S. Ako nekad budeš igrao protiv Engleske u polufinalu SP-a, budi koncentriran tamo negdje oko 109. minute".

Mandžukić je u reprezentaciji, osim kao glavni strijelac, bio poznat i kao veliki emotivac - što je pokazao i kad je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji trčao u kopačkama na kojima stoji njegov rodni grad, čime se Mario još jednom prisjetio svojih skromnih početaka i odao počast Slavonskom Brodu u kojem je sve počelo.

image
Ivana i Mario na Braču
FOTOGRAFIJE: DUJE KLARIC/CROPIX

Uz njega je posljednjih 15 godina i njegova djevojka Ivana Mikulić. Kao i Mario, samozatajna je i o njezinom se životu jako malo zna. Nisu tipičan "slavni" par jer ne objavljuju zajedničke fotografije na društvenim mrežama, a rijetko kad se pojavljuju na javnim događanjima.

"Najbolje se osjećam kod kuće s obitelji i djevojkom. Nećete me često vidjeti u gradu. U privatnom sam životu dosadan, ne sebi, ali možda drugima", rekao je svojedobno za njemački Bild.

Čitajte i: Najsamozatajnija žena nogometaša na svijetu! 'Mandžukićeva' Ivana ne mari za slavu i naslovnice

Linker
18. travanj 2024 06:13