Getty Images
SAČUVALA BRAK UNATOČ OPTUŽBAMA

Emmanuelle Seigner: Između lude žene i kontroverznog muža

Francuska glumica Emmanuelle Seigner, zvijezda trilera 'Prema istinitoj priči' koji je snimila sa suprugom, redateljem Romanom Polanskim, otkriva kako je sačuvala brak unatoč optužbama iz njegove burne prošlosti.

- Sve je bilo spremno. Imali smo solidne kritike i dobru promidžbenu kampanju, ali onda se dogodio seksualni skandal s Harveyjem Weinsteinom i znali smo da je gotovo. Više nitko nije htio pričati o filmu, već samo o Romanovoj prošlosti - objasnila je francuska glumica Emmanuelle Seigner zašto je njezin posljednji film “Prema istinitoj priči”, koji je snimila sa suprugom, 33-godine starijim redateljem Romanom Polanskim, u domovini pogledalo tek nešto više od sto tisuća ljudi. No, dok smo razgovarali u luksuznom pariškom hotelu Intercontinetal, nije bila ni ljuta niti tužna, već samo svjesna realnosti - većina će uvijek osuđivati njezinoga supruga koji je 1978. pobjegao iz SAD-a u Francusku, čiji je državljanin, kako bi izbjegao zatvorsku kaznu zbog seksualnog odnosa s 13-godišnjakinjom.

The cast of upcoming film 'Based On A True Story' attend a photo call held during the 70th Cannes International Film Festival in Cannes, France.

<P>
Pictured: Emmanuelle Seigner
<B>Ref: SPL1508891  270517  </B><BR/>
Picture by: Daniele Cifala / Splash News<BR/>
</P><P>
<B>Splash News and Pictures</B><BR/>
Los Angeles:310-821-2666<BR/>
New York:212-619-2666<BR/>
London:870-934-2666<BR/>
<span id=Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

" style="width:100%"/>
Daniele Cifala / Splash News
Na premijeri filma "Prema istinitoj priči" u Cannesu prošle godine

Doduše, rođena Parižanka, unuka glumca Louisa Seignera, koja je triput bila nominirana za najprestižniju francusku filmsku nagradu Cesar, bila je svjesna svega što je čeka i kada je 1988. upoznala karizmatičnog oskarovca. Zaljubili su se na snimanju njegovog trilera "Mahnit", gdje je bivša manekenka glumila uz Harrisona Forda, vjenčali već iduće godine te u braku dobili kćer Morgane (25) i sina Elvisa (19). Zajedno su snimili i brojne filmove, poput "Gorkog mjeseca", "Devetih vrata" i "Venere u krznu", a tom su nizu dodali i psihološki triler "Prema istinitoj priči", koji se prikazuje i u hrvatskim kinima. U njemu Emmanuelle glumi popularnu spisateljicu u čiji život ulazi opsesivna obožavateljica, koju igra francuska glumica Eva Green.

CANNES, FRANCE - MAY 27:  (L-R) Actress Eva Green, Director Roman Polanski and actress Emmanuelle Seigner attend the
WireImage
Francuska glumica Emmanuelle Seigner sa suprugom Romanom Polanskim i kolegicom Evom Green u Cannesu

Je li vas suprug dugo nagovarao da prihvatite ulogu?

- Zapravo sam ja prva pročitala roman Delphine De Vigan po kojem smo snimili film, i predložila mu da razmisli o adaptaciji. Priča o opsjednutosti slična je temi njegovih ranijih filmova, poput "Stanara", "Odvratnosti" i "Rosemaryne bebe", pa sam pomislila da bi mu se mogla svidjeti. I nisam pogriješila.

Razlikuje li se snimanje filma s Romanom Polanskim od rada s drugim redateljima?

- On je jako dobar redatelj, u svakom trenutku zna što želi. No događaje sa seta pokušavam ne nositi kući. Ponekad to nije moguće. Zna biti dana kada se pojavi neki problem pa onda o tome pričamo i za vrijeme obiteljske večere, ali ne prečesto.

Kako je bilo glumiti s Evom Green?

- Kad sam s Romanom pričala koga izabrati za njezin lik, oboje smo prvo pomislili na nju. Bila sam presretna kada je pristala na ulogu. Nisam je poznavala, ali smo se brzo sprijateljile na setu. Sjajna je glumica, ali i osoba, koja u svaku ulogu unosi nešto posebno. Između nas se stvorila kemija, što se jako dobro vidi na ekranu.

Scena iz filma ‘Prema istinitoj priči’

Jeste li kada susreli obožavatelja za kojeg vam se činilo da bi mogao postati opasan?

- Nisam, nasreću. Možda zato što sam potpuno suprotna liku koji glumim. Nisam depresivna i vrlo sam intuitivna, znam dobro procijeniti ljude pa nasrtljivog obožavatelja nikada ne bih pustila blizu - ni sebi, ni obitelji. Život me naučio da ne vjerujem svakome i vrlo sam oprezna pri upoznavanju ljudi.

Poznata je vaša izjava da možete imati bilo kojeg muškarca. Zašto ste poželjeli baš Romana Polanskog?

- S njim mi nikada nije dosadno. Inače sam osoba koja uvijek traži nešto novo, sve mi brzo dosadi. No i nakon tri desetljeća s njim svaki je dan nova avantura. Naravno, nije uvijek lako. Imali smo mi i prilično teških dana. Mogla sam pronaći supruga s manje kompliciranom prošlosti, ali ne može sve biti idealno.

Emmanuelle Seigner and Roman Polanski at Paris Opera House, 1987. (Photo by Bertrand Rindoff Petroff/Getty Images)
Getty Images
Glumica i redatelj 1987., dvije godine prije vjenčanja

Kako se nosite s optužbama iz njegove prošlosti?

- Teško, jer su one pogrešne, što je toliko puta dokazao. No, to je moj izbor. Kada sam odlučila biti njegova supruga rekla sam - i u dobru, i u zlu.

Kako ste djeci objasnili situaciju?

- Oni znaju istinu. Odgovorili smo im na svako pitanje koje su postavili, ništa nismo skrivali. Znaju da je njihov otac dobar čovjek i to je najvažnija stvar. Gluposti koje ljudi pričaju ne mogu promijeniti njihov stav.

S Polanskim ima kćer Morgane i sina Elvisa

Namjeravaju li se i oni baviti filmom?

- Kći bi mogla biti odlična redateljica. Počela je kao glumica, no uvijek je govorila da glumi samo kako bi bila što bolja redateljica. Već je snimila dva odlična kratka filma i vjerujem da će se za nju čuti. Našeg sina puno više zanima glazba i taj je gen naslijedio od mene. Čak sam imala i glazbenu karijeru, prije 11 godina sam bila pjevačica pop rock benda Ultra Oragne. No on je zaljubljen u elektroničku glazbu.

Kakvu glazbu slušate kod kuće?

- Sve, od francuskih šansona preko rocka do rapa. Volimo sve što je dobro.

Kako nakon 50. rođendana gledate na svoje mlade dane?

- Uopće nisam nostalgična. Zapravo mislim da puno bolje izgledam. Bolje se osjećam, samopouzdanija sam i znam što želim pa me tuđa mišljenja ne pogađaju toliko. Ujedno sam bolja glumica nego što sam bila kao dvadesetogodišnjakinja, tako da nisam opterećena godinama. Zadovoljna sam sobom.

Slavna glumica s Glorijinim novinarom u Parizu

Linker
24. travanj 2024 00:08