oduševljeni su

Dugogodišnji san Ljubomira i Jana Kerekeša počeo se ostvarivati: ‘Uspjeli smo uvjeriti gradonačelnika‘

Glumac Jan Kerekeš nije krio oduševljenje pri objavljivanju sretne vijesti - gradit će se u Varaždinu Kulturni centar Kerekesh Teatra.

"Nakon dvije godine uspjeli smo uvjeriti gradonačelnika da je potrebno i važno da Varaždin ima jedan takav veliki, multifunkcionalan prostor s bogatim i raznolikim sadržajem koji će podići kvalitetu društvenog života u našem gradu, ali i stvarati nove kreativce koji će nastaviti raditi samo dobre i lijepe stvari za Varaždin. Predložili smo Gradu Varaždinu više od deset lokacija, no upravo najkvalitetnija ideja došla je od strane gradonačelnika Ivana Čehoka i lokacija za gradnju kulturnog centra je na čestici 16606 k.o. Varaždin, iza zgrade bivšeg Centra Tomislav Špoljar, između Elektrostrojarske škole i sportske dvorane Graberje. Kazališna družina Kerekesh Teatar i partnerska firma Keraktiv d.o.o. plaćat će godišnju naknadu Gradu Varaždinu za pravo građenja prema službenoj procjeni vrijednosti nekretnine", priopćili su iz Kerekesh Teatra.

Glumac Jan Kerekeš nije krio sreću zbog toga što će Kulturni centar Kerekesh Teatar biti novi kulturni dom, kaže, za sve vrste izvedbenih umjetnosti, raznih radionica i društvenih događanja u dvije dvorane.

Ljetna pozornica, dodao je, imat će jednaki kapacitet dvorane za svaki program tako da u slučaju lošeg vremena neće biti otkazivanja kulturnih događanja, već će se jednostavno preseliti u dvoranu.

Kerekeš ističe da će nastaviti s organizacijom Tjedna smijeha, Varaždinskih kazališnih večeri te festivala amaterskih kazališta iz naroda (Fakin).

Svakog ljeta planiraju otac i sin Kerekeš organizirati Varaždinski festival filma i filmske glazbe - za koji se nadaju da bi jednog dana mogao biti međunarodnog karaktera. "Tijekom svake godine organizirat ćemo šest humanitarnih dana u kojima će svi sadržaji biti humanitarnog karaktera te ćemo nastaviti tradiciju pomaganja cijele godine", zaključio je Kerekeš.

Obećali su i glazbeni sadržaj, likovne radionice te folklorni i plesni sadržaj pa bi Kerekesh Teatar mogao zaista postati mjesto koje će u Varaždinu biti centar kulturne aktivnosti. Dugogodišnji san Jana i Ljubomira Kerekeša ovom inicijativom gradskih vlasti počeo se, nakon niza godina truda, ostvarivati.

Linker
14. travanj 2024 21:01