Važan dan

Drugi rođendan Zorana Šprajca: ‘Kad kroz život juriš kao muha bez glave, lako je onda ostati i bez glave‘

Televizijski voditelj prisjetio se dana na koji je prije dvije i osam godina doživio infarkte, srećom, sada je dobro.

Poznato TV lice često je svojim zdravstvenim situacijama u prošlosti zabrinulo javnost. Razlog tome bila su najozbiljnija stanja - srčani udari koje je Zoran Šprajc u dva navrata dobio na isti dan u razmaku od šest godina. Voditelj RTL Direkta obilježio je tu neobičnu obljetnicu, koju je nazvao i drugim rođendanom.

"Kad kroz život juriš kao muha bez glave, lako je onda ostati i bez glave. Kod mene se čak zna i koji bi to mogao biti dan. Baš današnji dan, 23. 11. Oba infarkta u razmaku šest godina, imao sam baš na ovaj dan. I sretno sam ih preživio pa mi je ovaj dan zapravo drugi rođendan", napisao je Zoran uz svoju fotografiju.

Posljednji put infarkt je doživio na taj datum 2019. godine, kao što je rekao, prvi put isto mu se dogodilo šest godina ranije, odnosno 2013.

"Jesam li što naučio, jesam li što usporio? Malo ili ništa. Brzina mi je mana, a ne vrlina al' bez nje ne mogu. Ipak današnji zavoj uredno prolazim, držim se svoje strane kolnika valjda ću izdržati do kraja dana. Sutra ćemo već lako. Čuvajte se, usporite ako možete, ne morate juriti kroz život, neka život juri kroz vas. Pusa svima", poručio je Šprajc poziravši uz automobil.

Čitajte i: Šest godina nakon prvog: Zoran Šprajc ponovno u bolnici zbog infarkta

Dva odležao, dva prehodao

U bolnicu je prvi put, 2013. došao na inzistiranje supruge. "Izgubila je strpljenje, ugurala me u auto i odvezla do nama najbliže Nove bolnice. Ondje su za manje od pola sata sve pretrage bile gotove, a ja na aparatima, u operacijskoj dvorani. Tijekom koronarografije, kad su došli do srca, shvatili su da je u pitanju minuta-dvije. Za manje od sat i pol nakon dolaska u bolnicu ja sam bio spašen", ispričao je tada za Gloriju Zoran Šprajc, kojem je liječnik zbog akutnog infarkta jedva ugradio stent.

Tom je prilikom saznao da je dva infarkta - prehodao! Nakon toga je promijenio loše životne navike, što je značilo i izbacivanje svinjetine iz jelovnika, kao i redovito vježbanje te smanjivanje tjelesne težine. No sličnu sudbinu doživio je ponovno - 23. studenog 2019. kako je otkrio. Gotovo u isti sat ponovo je došao u Novu bolnicu u zagrebačkoj Dubravi.

Čitajte i: Oglasio se Zoran Šprajc, infarkt doživio na isti datum kao i prije 6 godina: 'Oni i najveću budalu uspiju dovesti u red'

"Nitko normalan ne voli bolnice ali ja nisam od tih, pa nekako baš volim obići svoju bolnicu u Dubravi. Osobito mi je drag odjel intenzivne njege na kardiologiji. Uvijek me zanima što ima novoga, kako napreduju s tehnologijama, metodama, materijalima, volim popričati s osobljem i tako to... I nisam požalio, stvarno sam imao što vidjeti. Otkako me nije bilo ekipa je povukla novce iz EU fondova i napravila potpuno novi odjel intenzivne plus nove sale i dnevnu bolnicu za koronarnu. I to sve tako moderno i high-tech s mnoštvom lampica, žica i ekrana da imaš osjećaj da si ušao u kliniku u Clevelandu, a ne na kardiologiju u Dubravi", na svoj se način našalio Zoran Šprajc prije dvije godine.

Od tada, na svojim društvenim mrežama često dijeli idilične fotografije s izleta, uglavnom po Gorskom kotaru - pokazujući kako se pridržava liječničkih uputa i radi na promjeni životnih navika. Tako u slobodno vrijeme uživa u svježem zraku i prirodi, a nadamo se da će ga taj novi hobi još dugo, dugo držati daleko od bolnica.

Linker
20. travanj 2024 13:15