HUMANITARAN PROJEKT

Doris Pinčić pridružila se Bruni i Maji Šimleši u izazovu života: ‘Još nam se dublje uvukla u srce‘

Uz voditeljicu, u nedjelju će s njima hodati Davor Rostuhar. Ovaj hvalevrijedan pothvat supružnici rade kako bi prikupili pola milijuna kuna za udrugu SVE za NJU, koja pruža psihološku pomoć za sve oboljele od raka.

Na Via Adriatici, na koju se uputio sa suprugom Majom, Bruno Šimleša svakoga dana ima i brojne "goste", odnosno planinare koji im, hodajući desetak kilometara, pružaju neizmjernu podršku. U petak im se pridružila voditeljica Doris Pinčić, a u nedjelju će s njima hodati i avanturist i putopisac Davor Rostuhar.

"Doris Pinčić nam se nije samo uvukla pod kožu, nego izravno u srca. Znamo se godinama i prva je rekla da bi nam se jedan dan i jednu noć htjela pridružiti na trailu. Prohodali smo zahtjevnih deset kilometara, a ona nam se još dublje uvukla u srca. A sutra pičimo dalje, do Knina je još dalek put. Ali večeras laganini, u predivnom društvu", napisao je Šimleša uz fotografiju gdje na najvišem vrhu Velebita, Vaganskom vrhu, pozira sa suprugom te voditeljicom emisije "Dobro jutro, Hrvatska".

image
Staza je duga 1100 km.
PRIVATNA ARHIVA

Sredinom kolovoza supružnici su krenuli na put dug tisuću i sto kilometara, a radi se o poznatoj stazi Via Adriatica, koju su 'oborili' rek rijetki. Od Istre do Prevlake - riječ je o trasi koja prolazi kroz sedam priobalnih županija i čak 14 planina, teška je zbog uspona na naše planine, a i činjenice što je jako dugačka. Njihov je pothvat još veći budući da se radi o humanitarnoj akciji u kojoj im je cilj prikupiti 500.000 kuna za Udrugu SVE za NJU, koja pruža psihološku pomoć za sve oboljele od raka.

Čitajte i: Maja i Bruno Šimleša ponovno na stazi Vie Adriatice: 'Naša voljena je i dalje u zahtjevnoj situaciji, ali je bolje'

Za prehodati Via Adriaticu pripremali su se intenzivno nekoliko mjeseci jer je za to prije svega potrebna mirna glava i jako tijelo. Zbog toga su na Sljeme hodali s ruksacima punim kamenjem, a uspinjali su se i na Velebit. O svemu tome supružnici su govorili za Gloria.hr, netom prije odlaska na izazov života.

image
Bruno i Maja Šimleša u humantiranom hodu po Via Adriatici.
PRIVATNA ARHIVA

"Prvih par puta nam je bilo izrazito teško, ali se onda nakon nekog vremena navikneš da sa sobom imaš 15 do 20 kila više te više ni ne osjećaš taj teret. Maja je čak i kad je bila s našom kćeri na moru ujutro trenirala", rekao je Bruno. Nadomak su cilja budući da im je želja ove godine stići do Knina, dok će ostatak staze, onaj dio do Prevlake, ostaviti za iduću.

Čitajte i: Bruno i Maja Šimleša nakratko prekinuli pothvat života zbog teškog stanja bliske osobe: 'Došao sam je izgrliti i biti uz nju'

image
U planinama su proslavili i godišnjicu braka.
PRIVATNI ALBUM
Linker
11. travanj 2024 03:14