Prije svega ljubav

Dok o njemu bruji cijeli svijet, Rimac pokazao tko i što mu je najvažnije: Dirljiva objava nakon koje nema sumnje

Inovator i poduzetnik oduševio je zemlju i cijeli svijet svojim poslovnim uspjehom, no sve to ne bi imalo toliko smisla da mu pomoć i podršku ne pruža njegova voljena Katarina.

Mate Rimac sklopio je posao života, kakav se ne pamti na ovim prostorima, no jednim je potezom pokazao što je pravo bogatstvo u životu. Na svom Facebook profilu promijenio je sliku - sada ga krasi zajednička fotografija njega i supruge Katarine. Nježan zagrljaj, poljubac u obraz i osmijeh govore o tome koliko si ovaj mladi par znači.

O Mati Rimcu trenutno piše cijeli svijet, u ponedjeljak je objavio da njegova kompanija postaje većinski vlasnik Bugattija, te od sada umjesto Rimac Automobili postaju Rimac Grupa - koja će biti podijeljena na dvije kompanije: Bugatti Rimac i Rimac Technology.

Poduzetnik kojemu se divi cijeli svijet u manje od deset godina zaradio je više od milijardu kuna. Njegov poslovni uspjeh podsjeća na scenarij nekog filma, no osim u poslu, sreća ga prati i u privatnom životu.

Čitajte i: Mate i Katarina Rimac otkrili nam detalje svoje ljubavi i svadbe: ‘Bilo je baš po našem guštu‘

Već sedam godina ljubi Katarinu Lovrić s kojom se u svibnju oženio na intimnoj ceremoniji u krugu obitelji i prijatelja. Svadba se održala u Villi Dalmaciji, jednoj od omiljenih Titovih rezidencija, čiji je dnevni najam 30 tisuća kuna, a osigurali su si privatnost uz 30-ak najbližih uzvanika. Umjesto u subotu, “da” su rekli u četvrtak, a kako je Mate Rimac vegetarijanac, takav je bio i svadbeni meni.

Upoznali se pred dućanom

image
Mate i Katarina Rimac vjenčali su se u Splitu ovog proljeća.
MATIJA PRAJO - BEEP PICTURES

Mate i Katarina poznaju se čak 17 godina, no ljubav je zaiskrila tek kasnije. "Upoznao nas je moj najbolji prijatelj i Matin bratić Ante u Livnu. Točnije, ispred dućana koji smo zvali Ljubina zadruga i ispred kojeg me dida čekao nedjeljom poslije mise da mi nakupuje slatkiša", ispričala je Katarina za Gloriju. Katarina je mnogo godina kasnije na privatnoj poslovnoj školi u Zagrebu diplomirala komunikacije i marketing, a posljednjih sedam radi u Rimac Automobilima.

Čitajte i: Filmska priča o uspjehu Mate Rimca: S roditeljima je pobjegao ‘trbuhom za kruhom‘ i bio prosječan učenik, a danas je na samom vrhu

U istom je razgovoru rekla da Mate i ona dobro podnose taj spoj privatnog i poslovnog, budući da rade u istoj tvrtki. Zbog logističkog razmještaja ona radi u Zagrebu, a on u Svetoj Nedjelji - zbog čega se, kaže Katarina, preko tjedna gotovo i ne vide. "No, naravno da živimo za tvrtku i da pričamo o svemu što se na poslu događa i kad smo doma. Ne bih mogla zamisliti da radim negdje drugdje, zaključila je Katarina dodavši kako jedva čeka medeni mjesec jer su njihova putovanja uvijek - poslovna.

Linker
22. travanj 2024 16:28