PODIJELJENE REAKCIJE

Dobrodošli u Dollywood! Što slijedi nakon šokantne odluke i njenog ‘NE‘ Kući slavnih?

Američka glazbenica Dolly Parton zahvalila se na nominaciji za primanje u Rock & Roll kuću slavnih i nakon šest desetljeća karijere razmišlja o snimanju prvog rock‘n‘roll albuma.

"Dolly ovdje! Iznimno sam počašćena i zahvalna na nominaciji za primanje u Rock & Roll kuću slavnih, ali smatram da to još ne zaslužujem. Ne želim se dovesti u situaciju da se zbog moje nominacije jave bilo kakve polemike, niti da se oduzimaju glasovi zaslužnijima od mene i zato se zasad povlačim iz utrke.Nadam se da ćete me se sjetiti ponovno jednog dana kad uistinu zaslužim svoje mjesto ondje. Jer vaša me počast nadahnula za snimanje prvog rock'n'roll albuma u karijeri, što mi je ionako davna želja. Moj suprug je zaluđeni roker i već dugo me ohrabruje na taj korak. Svim nominiranima želim sreću i još jednom zahvaljujem na nezasluženom komplimentu. Rokajte dalje!", tim je riječima u objavi na društvenim mrežama legendarna američka glazbenica Dolly Parton objavila da se povlači iz utrke za mjesto u Rock & Roll kući slavnih, a njezina je objava izazvala podijeljene reakcije.

image

Prošli vikend je otvorila 37. sezonu Dollywooda u Pigeon Forgeu u rodnom Tennesseeju

AFF-USA/SHUTTERSTOCK

"Ta žena je apsolutna Božica, samo za nju treba izgraditi posebnu Kuću slavnih, jer je se ne može ni s kim usporediti", napisao je jedan od njezinih fanova.

"Nakon ove odluke volim je i poštujem još više, iako sam mislio da to nije moguće", piše drugi.

image

Sedamdesete je obilježila glasom, stasom i haljinom leptir kroja

BARR/MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK

"Kakva pogreška skromne i ponizne žene s neusporedivim stilom. Pa rock'n'roll izvire iz američkog folka, countryja i bluesa: može li joj to itko objasniti tu genealogiju", glasi još jedna poruka.

Čitajte i: Oproštaj od nesretnog filmskog barda: Dva puta se ženio i dobio četvero djece s tri žene

"Ako itko zaslužuje svoje mjesto tamo, to si ti DOLLY! U našim srcima i našim mislima već si tamo", glase pak najčešći komentari.

image

Obitelj na okupu: petnaestogodišnja Dolly Parton s roditeljima i jedanaestero braće i sestara na proslavi Božića 1960.

NANCY BARR/MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK

Dolly Rebecca Parton rođena je 19. siječnja 1946. godine u Pittman Centeru u Tennesseeju, kao četvrto od dvanaestero djece u skromnoj zemljoradničkoj obitelji. Iako joj je otac bio nepismen čovjek, Dolly Parton ga smatra jednom od najinteligentnijih osoba koje je upoznala u svom životu.

image

U filmu 'Rhinestone' partner joj je bio Sylvester Stallone

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

Glazbenu karijeru započela je prije šezdeset godina, a prvi singl objavila je kao 13-godišnjakinja za lokalnu diskografsku kuću. Dosad je objavila 65 studijskih albuma, a iza sebe ima i impresivnu filmografiju. Privatnu sreću pronašla je s građevinskim poduzetnikom Carlom Thomasom Deanom, s kojim 2016. obnovila bračni zavjet povodom zlatnog pira. Premda nemaju djece financijski pomažu Dollynim brojnim nećakinjama i nećacima koji ih zovu "ujko Peepaw" i "teta Granny". Uz to su veliki filantropi i promicatelji brojnih humanitarnih projekata i zaklada za pomoć i bolju zdravstvenu skrb djece te oboljelih od zloćudnih bolesti. Njezino osobno bogatstvo procjenjuje se na pola milijarde dolara, a časopis Time 2021. ju je uvrstio na listu stotinu najutjecajnijih ljudi na svijetu.

Linker
25. travanj 2024 00:05