Getty Images
BIJELA KUĆA

Dobitnici Predsjedničke medalje slobode izveli #Mannequin Challenge

Barack Obama, još uvijek aktualni predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, dodijelio je u Bijeloj kući posljednji put Predsjedničke medalje slobode.

Riječ je o odličju koje se dodjeljuje za posebne doprinose nacionalnim interesima, miru u svijetu, ali i zapaženim kulturnim, javnim i privatnim ostvarenjima. Barack Obama je povodom ovogodišnje dodjele izjavio da je medalja ustvari "posveta ideji da svatko od nas, bez obzira na to odakle dolazi, ima priliku promijeniti ovu zemlju na bolje.“

Ove godine su medalju dobili znanstvenici, aktivisti i filantropi, ali i glumci Tom Hanks, Robert DeNiro i Robert Redford, glazbenici Diana Ross i Bruce Springsteen, košarkaši Michael Jordan i Kareem Abdul-Jabbar te komičarka Ellen DeGeneres poznata po svojem talk-showu "The Ellen DeGeneres Show".

Upravo je ona na vlastitom Twitter profilu postavila video u kojem se ona i ostale zvijezde pridružuju globalnom viralnom trendu #MannequinChallenge. Riječ je o prvoj viralnoj video pomami nakon poznatih "Ice Bucket Challengea" i "Harlem Shakea". Ideja je da ljudi stoje potpuno mirno, poput krojačkih lutki, i da nitko ne trepne dok mu se kamera približava tako da gledatelji nisu sigurni radi li se o stvarnim ljudima ili o lutkama. Ponekad se na kraju videa svi počinju naglo micati kako bi efekt iznenađenja za gledatelja bio još veći.

Verzija #MannequinChallenge iz Bijele kuće časovito je obišla svijet i još malo doprinijela popularnosti ionako popularnog trenda.

Linker
25. travanj 2024 14:14