Neja Markičević/CROPIX / CROPIX
AKO STE SE PITALI...

Damir Urban se javio zbog upita zašto ga nije bilo u programu otvorenja: 'Nisam bahato odbio sudjelovati'

Riječki glazbenik Damir Urban komentirao je zašto nije sudjelovao na otvorenju programa kada je njegov rodni grad postao europskom prijestolnicom kulture, a na komentar na društvenim mrežama se odlučio nakon što je dobio pregršt komentara i upita u svoj inbox.

'Rijeka je u subotu postala europskom prijestolnicom kulture. Moram reći da je taj dan bilo posebno lijepo biti ovdje, ne samo kao svjedok, već i kao ponosni građanin ovoga grada. Mislim da je samo otvaranje bilo više nego uspješno. Posebno bih izdvojio svog kolegu Zorana Prodanovića Prlju. Trenutno ne mogu zamisliti da bi itko bolje od njega izveo sam čin vođenja završne ceremonije. Međutim, ovaj post ne pišem samo zbog čestitki i pohvala, već i da bih objasnio jednu situaciju. Naime, primio sam (od inboxa, komentara, prolaznika, poznanika) puno upita zašto me nije bilo u programu otvaranja, a onda i komentare kako je to sigurno bio neki moj statement, moja odluka, kako netko nije ispunio moje uvjete ili da sam bahato odbio sudjelovati u programu. Mene u programu otvorenja u HNK Ivana pl. Zajca, kao ni u luci, nije bilo jer me nitko iz Europske prijestolnice kulture nije, kao autora i glazbenika, pozvao da u njemu sudjelujem, a niti da mu prisustvujem. I to je sasvim u redu. Ljudi u organizaciji EPK-a u krajnjoj liniji i postoje zato da bi odabrali i uredili program prema vlastitom nahođenju, ukusu i želji, da bi zvali autore i izvođače, pa i goste, koji će program stvarati i koji će u programu (otvaranja) sudjelovati. Poštujući to, a istovremeno podržavajući kako svoj grad, tako i sam projekt, otvaranju sam prisustvovao, kao i tisuće mojih sugrađana, na ništa manje primjeren način, sa svojom obitelji, u publici. EPK ne traje samo jedan dan, dana će biti još puno. Vjerujem da će dobrih projekata i događanja biti mnogo i želim nam svima nezaboravnu epk godinu koja je pred nama', napisao je Damir Urban objavivši fotografijom sa suprugom Milicom.

Obitelj Urban je u studenom prošle godine dobila prinovu u obitelj, a mnogi su se rastopili na njegovu fotografiju iz rodilišta.

'Stigla im je malena Iskra i sada je sve podređenoj njoj. Rasplakala sam se od sreće! Čestitam prije svega starijoj braći, a onda mami i tati i svima vašima! Sjaj mala Iskrice!', stajalo je u jednoj čestitki.

Prije šest mjeseci je glazbenik objavio spot za pjesmu Iskra koju je posvetio svojoj princezi.

"Sporo rasti mala vrbo, dug je put, a ovaj svijet te čeka", riječi su pjesme. Režiju spota potpisuju Damir Urban i Milica Czerny Urban, dok Milica potpisuje i fotografiju te montažu. U spotu gostuje kći Ljupke Gojić i Mihaela Mikića - Jana Sienna. Nedavno je pjesma dobila nezavisnu glazbenu novinarsku nagradu rock&off za pjesmu godine, a kako glazbenik nije mogao doći nagradu je preuzela zvijezda spota.

Linker
20. travanj 2024 00:29