iskrivljeni standardi ljepote

Daje li Kim Kardashian loš primjer? Njezini ‘napori‘ da stane u legendarnu haljinu nova su razina holivudskog ludila

Prema reality zvijezdi Kim Kardashian, itekako je moguće skinuti sedam kilograma u tri tjedna, no njezino priznanje da se izgladnjivala kako bi stala u haljinu Marilyn Monroe podiglo je mnogo prašine i to s razlogom. Da je potpuno kriv pojam ljepote ono što dubinski ne valja u Hollywoodu, tvrdi i poznata glumica koja je Kim prozvala na društvenim mrežama.

Reality zvijezda Kim Kardashian zasigurno je bila glavna tema mnogih razgovora nakon Met Gale na kojoj je nosila haljinu Marilyn Monroe. Pokojna glumica je 1962. nosila za ondašnje vrijeme prilično skandaloznu haljinu na nastupu u čast rođendana pokojnog američkog predsjednika John F. Kennedyja.

No, čak ni Kimino nastojanje da bude zvijezda večeri nije bilo izazvalo toliko komentara na društvenim mrežama, koliko pozadina ove priče. Naime, Kim je pod svaku cijenu željela odjenuti baš tu haljinu te je bila frustrirana kada je vidjela da joj ne pristaje i da bi u tri tjedna morala izgubiti čak dva konfekcijska broja.

image

Kim Kardashian smršavjela je sedam kilograma u tri tjedna da bi stala u haljinu Marilyn Monroe.

DNPHOTOGRAPHY/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

Čitajte i: Cijeli svijet priča o kultnoj haljini Marilyn Monroe, koju je Kim Kardashian posudila za Met Galu

Zbog svog nauma krenula je na rigoroznu dijetu - izbacila je slatko i ugljikohidrate te jela samo povrće, a stalno je bila i na pokretnoj traci i "sauna hlačama". Rezultat? Sedam kilograma manje.

Ovo brzopotezno mršavljenje mnogima je, pa čak i zakletim obožavateljima reality zvijezde, ostavilo gorak okus u ustima jer shvaćaju koliko je nezdravo, a još je gore što je Kim svoje napore predstavila kao nešto potpuno normalno.

Poznato je da Hollywood ima iskrivljen pojam ljepote, no ovo je neka nova razina, s čime se slaže i glumica Lili Reinhart koja je Kim oštro prozvala na Instagramu.

image

Lili Reinhart

IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

U storyjima je naglasila da Kim daje vrlo loš primjer svojim fanovima. "Prošetati crvenim tepihom i reći kako gladuješ jer nisi jela ugljikohidrate zadnjih mjesec dana... sve da staneš u je*enu haljinu? Ovo je tako pogrešno, na 100 različitih razina, kada otvoreno priznaješ da si se izgladnjivala zbog Met Gale. A dobro znaš da se milijuni mladića i djevojaka ugledaju na tebe i slušaju svaku tvoju riječ", zapaljivo je napisala Reinhart te pozvala fanove da akciju.

"Neznanje je odvratno. Molim vas, prestanite podržavati ove glupe, štetne slavne osobe čija se cijela slika vrti oko njihovih tijela", obratila se glumica svojim pratiteljima na Instagramu te dodala da je inače nekonfliktna osoba, ali ju je Kimino priznanje o mršavljenju izbacilo iz takta.

Haljinu, koja je bila toliko uska i za Marilyn pa su je morali šivati na njoj, Kim je nosila samo nekoliko minuta na crvenom tepihu, a kasnije se preodjenula u njezinu repliku kako ne bi uništila original. No, je li za tih par minuta bilo zaista vrijedno uništavati zdravlje, procijenite sami.

Linker
17. travanj 2024 22:45