Getty Images
teško se nosi

Cate Blanchett je izvan sebe: 'Ovo je nešto najteže što se može dogoditi roditeljima'

Ovo je godina u kojoj se glumica Cate Blanchett mora suočiti s odlaskom najstarijeg sina od kuće, a kako se nosi s tim govorila je najnovijem intervjuu - ne krijući da je na rubu suza svaki put kad se toga sjeti.

Najstariji sin 50-godišnje holivudske glumice Cate Blanchett, Dashiell, napunio je 18 godina i u pripremama je za odlazak na koledž, a to znači i napuštanje sigurnosti i topline roditeljskog doma.

Majka je majka - kad su Blanchette pitali kakve njezin sin ima planove za daljnje školovanje, zadrhtao joj je glas: "Želite me natjerati da zaplačem? To je zaista golema prekretnica, teško mi pada i sama pomisao na njegov odlazak na koledž. Ponekad me u intervjuima pitaju što je najteže kod roditeljstva... a ja vam sada mogu reći da je to upravo trenutak kad djecu treba pustiti da odu u samostalni život. Moja mi je majka često govorila - i uvijek me time natjerala da zakolutam očima - "Ti ćeš uvijek biti moje dijete, žao mi je, ne želim se ovako odnositi prema tebi, ali..." Danas savršeno razumijem što je pod time mislila. Teško je probiti led, jako teško, ali moram reći da sam u svakom slučaju jako ponosna na svog sina. Na svu svoju djecu, da budem iskrena", rekla je Blanchett.

New York, NY  - *EXCLUSIVE*  - Actress Cate Blanchett, husband Andrew Upton, and their three boys, along with some family members, pictured strolling around NY on this Friday morning. Cate Blanchett might not be done wreaking havoc on the Marvel Cinematic Universe now that Natalie Portman is becoming the 'female Thor'. The two-time Academy Award winner obliterated Asgard as Hela, the goddess of death, in Thor: Ragnarok and nearly brought both the God of Thunder and his brother Loki to their knees, before being taken down by Surtur.  Blanchett has still been following the news about the MCU, and she's thrilled that fellow Oscar winner Portman will actually take the hammer in Thor: Love and Thunder.
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Cate Blanchett s obitelji

Cate, koja sa suprugom Andrewom Uptonom osim Dashiella ima i sinove Romana (15) i Ignatiusa (11), kao i posvojenu 11-godišnju kći Edith, kaže da jednostavno ne zna kako će izgledati obiteljski dani bez najstarijeg sina, no jedno je sigurna, a to je da će ju sin uvijek trebati.

-New York, NY - 20190813- Cate Blanchett Returning Home With Daughter Edith

-PICTURED: Cate Blanchett With Daughter Edith
-, Image: 465050255, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, INSTAR Images
Profimedia, INSTAR Images
Cate Blanchett i kći Edith

Rekla je i da je počela razmišljati kako si olakšati razdoblje prilagodbe na novonastalu situaciju: "Sad kad je napunio 18 razmišljam što ću raditi, i govorim si "Dashiell me više ne treba". A onda pomislim "Ma ne, uvijek će on trebati svoju majku. No, na nama je da redefiniramo našu vezu koju imamo s djecom i dopustimo im da postanu odrasle osobe. Ah, ako ništa drugo, nabavit ćemo još jednog psa...".

SYDNEY, AUSTRALIA - FEBRUARY 09:  Actress and Sydney Theatre Company co-artistic director Cate Blanchett (L) and husband and co-artistic director Andrew Upton attend the opening night of new musical
Getty Images
Cate Blanchett i suprug Andrew Upton

Glumice nije krila da je kaos u obitelji s četvero djece i dvoje prezaposlenih roditelja (njezin suprug je umjetnički redatelj), neizbježan. No, napomenula je da gaji neku "perverznu privlačnost" prema hektičnom životu koji vode kao obitelj.

Perverzna je to privlačnost prema hektičnom životu.

U razgovoru za talijansku publikaciju "IO Donna", rekla je: "Perverzna je to privlačnost prema hektičnom životu. I suprug i ja smo freelanceri, teško nam je planirati i organizirati se. Posloženi smo šest mjeseci, a onda svi odjednom plačemo jer nam ne radi automatsko paljenje plina, a baš nitko od nas šestero ne zna gdje su šibice... To nisu veliki problemi, ali su male stvari na kakve se moraš moći oslanjati da bi život išao normalnim tijekom", ispričala je Blanchett.

Komad koji vrijedi reciklirati: Cate Blanchett najbolje zna kako staru odjeću nositi na novi način

Linker
16. lipanj 2022 04:15