neriješeni slučaj

Caitlyn Jenner potvrdila da je O.J. Simpson planirao ubojstvo Nicole Brown: ‘Rekao joj je da će je se riješiti i izvući se s tim‘

Iako nikada nije osušen za ubojstvo bivše supruge i njezina prijatelja, pronađeni su njezini dnevnici u kojima je opisivala šokantne detalje o nasilju nogometne zvijezde, a njegovu narav sada je potvrdila i nekadašnja obiteljska prijateljica.

Već je 26 godina prošlo od oslobađajuće presude zvijezdi američkog nogometa O.J. Simpsonu koji je bio osumnjičen za ubojstvo svoje bivše supruge Nicole Brown Simpson i njezinog prijatelja Ronalda Goldmana. Iako je Simpson sve to vrijeme tvrdio da je nevin, pronađeni su Nicolini dnevnici u kojima je opisivala šokantne detalje obiteljskog nasilja i prijetnji koje je trpjela.

Simpsonove prijetnje prema Nicole sada je potvrdila Caitlyn Jenner, reality zvijezda nekada poznata i kao Bruce Jenner. U australskoj inačici showa "Big Brother VIP" izjavila je neke vrlo uznemirujuće tvrdnje. Inače, Jenner je nekoć bila u braku s Brownovom najboljom prijateljicom Kris Jenner koja je pak davnih dana bila u braku sa Simpsonovim odvjetnikom Robertom Kardashianom.

image

Caitlyn Jenner

VALERIE MACON/AFP/Profimedia

Čitajte i: Horor koji je trajao 17 godina, O.J. ju je tukao godinama: ‘Vjerojatno je predosjetila kakva joj je sudbina‘

"Bilo je to izuzetno teško vrijeme. Nicole je bila Krisina najbolja prijateljica dugo vremena. Bila sam u Nicoleinoj kući dva dana prije ubojstva", rekla je Jenner.

Kako prenosi Newsweek, Jenner je sa sigurnošću ispričala kako je očito da je nekadašnji nogometaš ubio svoju suprugu i njezinog prijatelja, a to su potvrdile i njegove riječi.

"U jednom trenutku rekao je Nicole: 'Ubit ću te i izvući ću se jer sam O.J. Simpson'. Onda je Nicole to prenijela Kris i nažalost, bila je u pravu", rekla je Jenner.

Šokantni detalji iz Nicoleina dnevnika prvi put su izašli u javnost prošle godine i to u dokumentarnom filmu "Američka tragedija: O. J. i Nicole", prikazanom na kanalu Discovery Investigation. Nasilje, toksičnost, lišavanje slobode - to je sve trpjela Nicole Brown i to punih 17 godina, dok nije tragično skončala 12. lipnja 1994.

Tog je dana policija ispred njezina stana u Brentwoodu u okolici Los Angelesa pronašla izbodena tijela Nicole i njezina prijatelja Ronalda, a u kući je spavalo dvoje djece nogometaša i plavokose ljepotice - devetogodišnja kći Sydney Brooke te šestogodišnji sin Justin Ryan.

image

Bruce (sada Caitlyn) i Kris Jenner.

-/EVERETT/PROFIMEDIA

I Kris i Caitlyn Jenner, tadašnji Bruce, bili su na suđenju O.J. Simpsonu, no čak i nakon oslobađajuće presude, imali su osjećaj da pravda nije pobijedila.

"Bili smo u zgradi suda, gledali smo što se događa u drugoj prostoriji. Nakon što su rekli da nije kriv, Kris se okrenula prema meni i rekla 'Trebali smo poslušati Nicole, bila je u pravu, od samog početka'", ispričala je Jenner u showu Big Brother VIP.

image

O.J. SImpson sada živi u Las Vegasu i uživa igrajući golf.

KC ALFRED/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Iako je odvjetnički tim predvođen Robertom Kardashianom oslobodio Simpsona, obitelji žrtava su 1997. podnijele krivičnu tužbu protiv njega te im je građanski sud dodijelio odštetu od 33,5 milijuna dolara. Simpson je kasnije odslužio devet godina zatvora zbog pljačke i otmice zbog pokušaja da ukrade neke od svojih sportskih suvenira iz hotelske sobe u Las Vegasu.

Ovaj sada 74-godišnjak živi u zatvorenom naselju za golf u Las Vegasu te služi uvjetnu kaznu nakon što je pušten na slobodu u srpnju 2017.

Linker
04. travanj 2024 12:52