Foto: Arhiva
KRALJEVSKA EUFORIJA

Britanska kladionica već je dva puta pogodila, a i za treću kraljevsku bebu već imaju ime!

I dok Catherine pati od teških trudničkim mučnina, odnosno stanja hyperemesis gravidarum koje je uzrokovalo i njezinu hitnu hospitalizaciju, njezin je narod posvećen odabiru imena za brata ili sestricu koji stižu kao pojačanje princu Georgeu i princezi Charlotte. 

Huffington Post za mišljenje je upitao i Arianne Chernock, profesoricu moderne britanske povijesti s Bostonskog sveučilišta.

- Ako pogledate, imena njihovo dvoje djece su klasična i vrlo tradicionalna imena iz 18. stoljeća, tako da sumnjam da će vojvoda i vojvotkinja u slučaju trećeg djeteta napraviti veliki zaokret i nazvati ju, primjerice, MacKenzie, pojasnila je profesorica šaleći se.

Naime, Georgeovo puno ime je George Alexander Louis, dok je njegova sestrica Charlotte Elizabeth Diana.

VICTORIA, BC - SEPTEMBER 29:  Princess Charlotte of Cambridge at a children's party for Military families during the Royal Tour of Canada on September 29, 2016 in Victoria, Canada. Prince William, Duke of Cambridge, Catherine, Duchess of Cambridge, Prince George and Princess Charlotte are visiting Canada as part of an eight day visit to the country taking in areas such as Bella Bella, Whitehorse and Kelowna  (Photo by Chris Jackson - Pool/Getty Images)
Getty Images
Princeza Charlotte u igri s balonima, posjet kraljevske obitelji Kanadi

Stručnjakinja stoga smatra da sva od ovih imena, pa i ona srednja, ne dolaze u obzir kod biranja imena za bebu koja dolazi.

Kao izgledne opcije, ona navodi imena Caroline ili Alexandra u slučaju djevojčice, i to zbog povijesnog značaja samih imena. Alexandra je bila vrlo voljena žena Edwarda VII, pa se ta opcija čini vrlo realna. Sukladno tome, Chernock vjeruje kako bi dječak mogao biti nazvan Edward.

Britanska javnost, pak, okrenula se kladionicama, a najveća od njih, Ladbrokes, već je objavila trenutno stanje koje govori da su izgledi 7-1 za Alice, 10-1 za Victoriju, 12-1 za Alexandru te 10-1 za Arthura, 14-1 za Alberta te 14-1 za Jamesa.

Princ George

Sudeći prema posljednja dva slučaja, spomenuta kladionica oba je puta bila prilično precizna. Naime, George je bilo vodeće ime na ljestvici neposredno prije prinčeva rođenja, dok je Charlotte pretekla Alice na listi u trenutku kad je vojvotkinja doslovno rađala malenu princezu.

Linker
20. travanj 2024 10:24