FOX TV/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA
skrivanje iza perika

Boluje od teške bolesti, a pogibelj dečka oplakivala je šest godina. Privatnost njeguje kao najveću vrijednost

Neobična glazbenica pod umjetničkim imenom Sia pokorila je glazbeni svijet. No, dug je i mukotrpan bio njezin put pa je odlučila svoju privatnost čuvati kao najveću vrijedost. Redovito to čini neobičnim perikama kojima prikriva lice na javnim nastupima.

Neobična glazbenica pod umjetničkim imenom Sia pokorila je glazbeni svijet. No, dug je i mukotrpan bio njezin put pa je odlučila svoju privatnost čuvati kao najveću vrijedost. Redovito to čini neobičnim perikama kojima prikriva lice na javnim nastupima.

Kako bi bila manje prepoznatljiva obožavateljima i paparazzima, australska pjevačica Sia često nosi perike sa šiškama koje joj prekrivaju pola lica. A s jednom takvom, ružičastom i ukrašenom golemom žutom mašnom, nastupila je i na nedavnoj dodjeli Billboardovih glazbenih nagrada u losanđeleškom kazalištu Dolby.

image
Sia se na javnoj sceni isprva pojavljivala isključivo s predimenzioniranim perikama na glavi.
LARRY BUSACCA GETTY IMAGES FOR NARAS

Glazbenica čije je puno ime Sia Kate Isobelle Furler tom je prilikom otpjevala skladbu "Courage to Change", čiji optimistični ton mnogima daje nadu u ovim teškim trenucima.

Sia, poznata i po hitu "Chandelier", dobro zna što znači patiti jer je 1997. u automobilskoj nesreći u Londonu poginuo njezin dečko Daniel Pontifex. Zbog toga se liječila od depresije, bila ovisna o alkoholu i tabletama protiv bolova, a razmišljala je i o samoubojstvu. Trebalo joj je, kaže, šest godina da se oporavi i nastavi normalno živjeti.

image
Činila je to kako bi sačuvala svoju privatnost i u slobodno vrijeme bila mirna od pogleda znatiželjnika.
FREDERICK M. BROWN GETTY IMAGES

Rijetko kada može se Siju vidjeti bez njezinih perika, one su njezina sigurnost i anonimnost kada ih treba. Ipak, može je se vidjeti i u šetnjama u ležernom izdanju, tijekom kojih se ne maskira jer za tim nema potrebe u trenucima u kojima u nju nisu uperene oči svijeta.

image
Vremenom je to postalo nemoguće jer se proslavila diljem svijeta, no Sia i dalje privatnost njeguje kao najveću životnu vrijednost.
FREDERICK M. BROWN GETTY IMAGES

Privatnost kao životno načelo.

No, da joj je privatnost u životu jedna od najvažnijih načela - govori i dugo skrivanje njezinih sinova, mladića koje je posvojila i dala im šansu za bolji život. O njima ne govori previše, no potvrdila je da je majka dvojice svježe punoljetnih mladića.

image
Glomazne perike ostale su njezin zaštitni znak.
STEPHEN LAM GETTY IMAGES

Otvorila se nedavno i po pitanju svoje bolesti, Sia je krajem 2019. na Twitteru priznala da boluje od teškog poremećaja, Ehlers-Danlosovog sindroma, poznatijeg kao EDS. Riječ je o poremećaju koji pripada široj skupini genetičkih poremećaja koje obilježava pretjerana pokretljivost zglobova, rastezljivost kože i krhkost svih tkiva. Bol je, rekla je Sia, obeshrabrujuća, ali izdrživa.

image
Vremenom se ipak otvorila po pitanju svog privatnog života pa je tako medijima ispričala da je posvojila dva sina te da boluje od kronične bolesti.
MIKE COPPOLA GETTY IMAGES

Čitajte i:

Slavna pjevačica otkrila da se bori s kroničnom boli: ‘Život je prokleto težak‘

Pjevačica iznenadila sretnom viješću: Posvojila čak dva sina, a njihove godine sve su iznenadile

Pjevačica Sia se napokon prestala skrivati: Prošetala bez svoje prepoznatljive perike

Linker
26. travanj 2024 02:51