LJUBAVNO-SPORTSKA POVIJEST

Bivši ljubavni par Matea Jelić i Toni Kanaet nekada su zajedno trenirali, a Tonijeva grubost, Mateu je dodatno jačala!

Povijesni je dan za hrvatski sport! Matea Jelić je postigla do sada najveći uspjeh u povijesti hrvatskog taekwondo-a, a Toni Kanaet je donio medalju u muškoj konkurenciji. Osim što dvojac veže ostvarenje najvećeg sportskog sna, Toni i Matea imaju i zajedničku ljubavno-sportsku prošlost.

Matea Jelić ime je koje će uz Tonija Kanaeta biti upisano u povijest! Na Olimpijskim igrama u Tokiju, 23-godišnja Kninjanka je nanizala tri pobjede u taekwondou, izborila se za finale, a potom osvojila prvu hrvatsku medalju u Tokiju. Toni Kanaet je pak kroz repesaž dobio novu priliku osvojivši broncu prije Matejinog finala.

Osim što su Matea i Toni medalje osvojili isti dan, nastupivši jedan za drugim, dvojac vežu zajednička priča i slični životni putevi.

image
Iako su se Matea i Toni poznavali još s priprema, kao klupske kolege brzo su pronašli zajednički jezik i dodatno su se zbližili.
DUJE KLARIC/CROPIX

Dok 25-godišnjeg Splićanina Tonija sport prati od malih nogu s obzirom na to da mu je otac bio boksač, a borilačke sportove još je više zavolio uz filmove Jean Claudea Van Dammea i Stevena Seagala, Kninjanka Matea taekwondo je počela trenirati još kao djevojčica, prvenstveno zato što joj se dvorana nalazila dvije minute od doma pa je na treninge mogla ići sama. Prije nešto više od pet godina, Matea se zbog ljubavi koju je razvila prema tom sportu preselila u Split, zbog prelaska u TKD Marjan.

Čitajte i: Dvije teške operacije, bolovi, borba - i Janica Kostelić! Tko je Matea Jelić, djevojka koja je osvojila olimpijsko zlato?

Iako su se Matea i Toni poznavali još s priprema, kao klupske kolege ubrzo su pronašli zajednički jezik i dodatno su se zbližili. Zajednička ljubav prema sportu samo je olakšavala odnos u kojem su znali razdvajati privatno i poslovno. Mateji su, štoviše, pomogli sparing treninzi s Tonijem jer se nakon njih lakše borila sa ženama. Rezultati su se ubrzo vidjeli kada je postala europska, a sada i olimpijska prvakinja.

image
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX

U intervjuu je Matea jednom priznala kako uglavnom Toni nju "razbije" što joj je bio dodatni poticaj da napreduje i bude jača.

U jednom intervjuu, Matea je otkrila da joj je prilikom jednog treninga Toni čak slomio nos.

image
Matea je jednom priznala kako uglavnom Toni nju "razbije" što joj je bio dodatni poticaj da napreduje i bude jača.
JAKOV PRKIC/CROPIX

U svijetu sporta, lomovi nisu rijetkost, a Toniju i Mateji su zajednički i ozbiljniji zdravstveni problemi s kojima su se borili. Teška ozlijeda trbuha Mateu je skoro koštala karijere, a zahvaljujući Janici Kostelić koja ju je tada bodrila u bolničkom krevetu, Matea se uspjela oporaviti i nastaviti trenirati. Toni je pak prije nekoliko godina prebolio mononukleozu.

Ljubavnu vezu Matea i Toni su u međuvremenu završili, no ostali su kolege iz kluba i reprezentacije. Naslov europskog prvaka Toni je osvojio 2018. godine, a Matea ove, dok su danas oboje ostvarili svoje najveće sportske snove.

Linker
15. travanj 2024 09:21