Svaka čast!

Billie Eilish uzvraća udarac: Zlonamjerni komentar na račun njenog izgleda izazvao zgražanje

Glazbena ikona poznata je po tome da ne radi kompromise niti pristaje nositi odjeću koja bi bila prihvatljiva za mladu pop-zvijezdu. Našla se tako na udaru kritika zbog paparazzi snimki na kojima je vidljiva njezina figura. Ni obožavatelji, ni pjevačica kritičarima nisu ostali dužni.

U svijetu glazbe osvojila je sve što se osvojiti može, i to samo jednim albumom! Učinila je to u dobi od 18 godina, što je u njezinim Sjedinjenim Američkim Državama i dalje čini maloljetnom, no ni sva postignuća glazbenice Billie Eilish nisu dovoljna da je se, ničim izazvani, internetski pljuvači dohvate u svoja usta - odnosno tipkovnice.

Dogodilo se to nakon što su paparazzi snimili mladu pjevačicu dok je hodala ulicama Los Angelesa. Ovoga puta, za razliku od inače, nije imala široku odjeću i nepregledne slojeve materijala oko sebe, nego je bila u nešto užoj kombinaciji. U bež nijansama od glave do pete, na šire bermude-trenirku nosila je majicu na bretelice, a kosu podigla u neurednu punđu. S novčanikom u ruci, stječe se dojam da je pjevačica žurila do kafića ili dućana.

image
Billie Eilish snimljena na ulicama Los Angelesa, kako bez šminke u ležernom izdanju s prijateljima obavlja neke sitnice
FOTOGRAFIJE: THE FLY/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Sve je to "zasmetalo" jednom komentatoru, koji je ovu djevojku od 18 godina pokušao ismijati, zbog njenog izgleda.

"U 10 mjeseci Billie Eilish je razvila tijelo mame od 30 plus koja se natankava vinom", iskoristio je svojih pet minuta slave dotični Twitteraš, od 29 godina iz Ujedinjenog Kraljevstva.

'Ne želim da svijet ikad zna sve o meni. Zato i nosim široku odjeću. Nitko ne može imati mišljenje, zato što nisu vidjeli ispod nje', kazala je Billie.

Malo je reći da je ta njegova opaska naišla na brojne osuđujuće komentare. Jedni su se tako pozivali na to da djevojka ima tek 18, drugi da Billie normalno izgleda za svoje godine, treći da je muškarac sigurno ljubomoran zato što je ona sa svojim godinama postigla više nego što će on uspjeti ikad u životu.

Billie je odgovorila također putem društvenih mreža, tako da je podijelila video blogerice Chizi Duru, u kojoj mlada žena poziva da se "normaliziraju normalna tijela".

Sve su to normalna tijela

"Možemo li normalizirati normalna tijela? Svi bi trebali normalizirati stvarna tijela, ok? Nemaju svi kamion iza leđa, ok? Trbuh je normalan. Grudi vise, pogotovo nakon dojenja. Instagram nije stvaran", kaže Chizi u svom Tik Tok videu koji je Billie Eilis podijelila sa svojih 67 milijuna pratitelja.

Inače, glazbenica je poznata po svom eklektičnom stilu, širokoj odjeći, redovito obilježenom velikim logotipovima poznatih luksuznih brendova poput Guccija, Burberryja i Louis Vuittona.

"Ne želim da svijet ikad zna sve o meni. Zato i nosim široku odjeću. Nitko ne može imati mišljenje, zato što nisu vidjeli ispod nje, znate?", kazala je Billie u reklami za Calvin Klein.

Pjevačica je do sada bila nevjerojatno privatna po pitanju svog izgleda, ulagala je ogroman trud da zaštiti svoju figuru - i zbog toga da sav fokus stavi na glazbu, ali i da izbjegne seksualizaciju vlastitog tijeka kao i posramljivanje zbog izgleda - što je upravo i doživjela. Zbog jednog odlaska na kavu u trenirci i topiću. Twitterko, nadamo se da si se barem malo posramio...

Linker
19. travanj 2024 02:56