Getty Images
U SAMOSTALNE VODE

Bez nje ne ide: Ona danas osvaja top ljestvice, a njezina bivša grupa se potpuno raspala

Prije samo godinu dana svojim komentarima nisu štedjele dotadašnju prijateljicu i kolegicu koja je nakon dugogodišnje suradnje odlučila krenuti svojim putem. Danas Camila Camello osvaja top ljestvice, a one – kreću u 'lov' na solo karijeru.

Šest godina nakon što je grupa Fifth Harmony osnovana u američkoj verziji showa "The X Factor", njezine članice – preostalih četiri – objavile su da kao grupa uzimaju pauzu.

INGLEWOOD, CA - AUGUST 27:  (EDITORS NOTE: Image has been converted to black and white.) (L-R) Dinah Jane, Normani Kordei, Lauren Jauregui, and Ally Brooke of music group Fifth Harmony perform onstage during the 2017 MTV Video Music Awards at The Forum on August 27, 2017 in Inglewood, California.  (Photo by Kevin Winter/Getty Images)
Getty Images

- Stvarno smo imale odlično putovanje zajedno i ne možemo izraziti dovoljno zahvalnosti što ste bili s nama na ovoj "divljoj vožnji" – stoji u izjavi djevojaka koje su naglasile da se razilaze jer su nakon šest godina neprestanog rada odlučile da je vrijeme da se posvete sebi i samostalnim projektima. Lauren Jauregui (21), Normani Kordei (21), Dinah Jane (20) i Ally Brooke (24) su na kraju zahvalile svojim obožavateljima i obećale da će se svi planirani koncerti najavljeni za ovu godinu održati kako je i najavljeno. Da grupi nije išlo ni usporedivo tako dobro kao prije pokazuje i broj pregleda na novim pjesmama - iako se radi o nekoliko desetaka milijuna pregleda na Youubeu, to je daleko iza njihovih hitova "Work From Home" i "Worth It" iz razdoblja kada su brojile petero članica, a koji su pregledani više od milijarde i pol puta.

Njihova pauza stiže nakon više od godine dana kako je pjevačica Camila Cabello (21) napustila grupu zbog solo karijere. Njezin odlazak mnogi obožavatelji nikada nisu preboljeli, dok je dio njih krivi i za konačan raspad grupe. Ipak, glazbenim kritičarima taj potez nije bio veliko iznenađenje s obzirom na to da se u te četiri godine, koliko je provela s njima, nevjerojatno isticala u odnosu na ostatak grupe. U posljednjih godinu dana kubansko-američka pjevačica je uspjela osvojiti novu publiku, osobito s pjesmom "Havana" koja se našla na samom vrhu brojnih glazbenih ljestvica, a ništa lošije nije prošao niti njezin prvi solo album "Camila", objavljen u siječnju ove godine.

Mnogi smatraju kako je upravo njezin odlazak krajem 2016. godine bio početak raspada grupe - baš kao što je i odlazak Zayna Malika bio početak kraja One Directiona, jednog od najpopularnijih boy bendova proizašlog iz glazbenog showa "The X Factor". Danas Harry Styles, Zayn Malik, Niall Horan, Liam Payne i Louis Tomlinson ganjanju samostalne karijere - dio njih vrlo uspješno, a dio malo manje.

Linker
22. travanj 2024 16:29