Matija Djanješić / Hanza Media
SPREMNE ZA VEČERAS

Belma Džomba: Naše Una i Ada gorljive su navijačice!

Obitelj Džomba svoj je dom u Kostreni pokraj Rijeke nakratko zamijenila metropolom. Naime, proslavljeni umirovljeni rukometaš Mirza Džomba jedan je od komentatora utakmica Europskog rukometnog prvenstva, a s njim su u Zagreb stigle i njegove tri cure; supruga Belma te kćeri Una i Ada.

‘Cure obožavaju Zagreb, uostalom kao i svako putovanje na koje idemo. Zažele se promjena, tako da kada dođemo u drugi grad obilazimo sve sto se nudi. Vodim ih u parkove, na predstave, jučer smo bili u Zoološkom vrtu. Uglavnom uživamo’, priča nam Belma Džomba koja svoje djevojčice rado vodi i u sportsku dvoranu. A kako i ne bi kada je u njoj odrastao njihov otac, proslavljena rukometna veličina koji je slovio za jednog od najboljih desnih krila na svijetu. A dok Mirza komentira i pomalo se nervira, njegove tri cure na tribinama navijaju za Hrvatsku i, priznaje nam 31-godišnja Belma, ipak se nervira malo manje nego kada je Mirza bio na terenu. Lakše joj je danas kada njezin suprug umjesto lopte u rukama drži mikrofon.

‘Mirza je već iskusan s mikrofonom, odlično mu ide. Ima vrhunsku ekipu u studiju, Ninu i Gorana kao i odličnu ekipu iza kamera. Mi imamo privilegiju na ovom prvenstvu da većinu utakmica gledamo uživo tako da nas svih ponese odlična atmosfera. Cure uživaju’, objašnjava ova diplomirana pravnica i voditeljica.

Iako je još teško reći jesu li njihove nasljednice talentirane za sport, petogodišnja Una je velika zaljubljenica u balet koji pleše već tri godine, a jednoipolgodišnja Ada tek pokušava stariju sestru oponašati u baletnim koracima. Zato su jednako snažne u navijanju za hrvatsku reprezentaciju, a tako će biti i večeras uoči utakmice s Francuskom. Belma priznaje kako napetost raste, ali ne želi prognozirati rezultate. ‘Što se tiče prognoziranja rezultata to prepuštam dečkima. Naravno, voljela bi da pobijedimo, tko ne bi!’

Rijeka, 210217
TV voditeljica, Belma Dzomba na plazi u Kostreni.
Foto: Davor Zunic / CROPIX
Davor Žunić / Hanza Media

Linker
16. travanj 2024 04:29