Kraj jedne ere

Barbara Kolar odlazi s Antene Zagreb, ali se neće odreći radija: ‘Nakon pauze, idem u nove pobjede‘

Radijska i TV voditeljica otkrila je za Gloria.hr zašto je odlučila otići s Antene nakon 12 godina i što joj predstavlja najveći izazov u ovom poslu.

Barbara Kolar, jedna od najpopularnijih televizijskih i radijskih voditeljica, iznenadila je doista velikom životnom odlukom. Nakon što je dugih 12 godina zabavljala slušatelje radija Antene Zagreb, shvatila je da je vrijeme za promjene i neke nove avanture. Sa svojim slušateljima i kolegama oprostila se u eteru, ali i na svom Instagram profilu.

"Kraj jedne ere. Budući da sam 14.5.2008. izgovorila prve riječi ikad na prvom formatiranom radiju u nas, a danas svoje posljednje na 89,7 MHz, mislim da to smijem reći bez imalo patetike ili pretencioznosti. Vrijeme je za nove avanture i za mene i za Antenu Zagreb. Hvala svim krasnim ljudima koji su mi sve ove godine bili puno više od kolega, vaše mjesto u mom srcu je zauvijek rezervirano. Sretno svima", napisala je Barbara u emotivnoj objavi.

Inače po struci diplomirana veterinarka, Barbara se radijskim poslom bavi već više od 25 godina, a u Anteni je ove godine proslavila 12 godina.

Kako nam je rekla za Gloria.hr, bilo joj je teško donijeti ovu odluku, ali se zaželjela drugih iskustava.

"Mislim da su promjene nužne kako bi čovjek rastao. Uvijek se treba izazvati nečim novim. ali to ne znači da se odričem radija, neee. Radio je upisan u moju srž i bila bi nesretna da se u potpunosti prekinem baviti njime", rekla nam je voditeljica. Ipak, o budućim planovima nije željela govoriti, ali je otkrila da će nakon kraće pauze ponovno sjesti u neki drugi eter.

Radio će se morati modificirati

Kako je posao radijskog voditelja dosta izazovan, nije za svakog, no Barbari to odlično ide jer ima trik u rukavu:

"Ne volim da se stvari ponavljaju i da uvijek zvučim isto pa se trudim isti tip vijesti prenijeti na drukčiji, zabavniji način kako slušateljima ne bi bilo dosadno", otkrila je voditeljica te dodala da radio ima neku posebnu energiju i toplinu, ali će se zbog tehnološke modernizacije morati prilagoditi sve većim promjenama.

image
Barbara Kolar nakon kraće pauze kreće u nove pobjede.
MATEA SMOLČIĆ SENČAR

"Svijet ostaje na mladima, a mladi danas slušaju radio samo kada sjednu s roditeljima u auto. Zato će se radio morati prilagoditi upravo njima i modificirati na način da se približi slušateljima, bilo to kroz veći angažman na društvenim mrežama ili neki drugi način", zaključila je.

Iako se nije mogla sjetiti najdražih trenutaka s Antene, sretna je što joj je ovaj posao donio mnogo različitih poznanstava od kojih su neka prerasla u prijateljstvo, a mi smo sigurni da će na novom poslu uživati kao što je uživala i na Anteni. Sretno, Barbara!

Linker
16. travanj 2024 17:08