Bez dlake na jeziku

Barack Obama o braku s Michelle: ‘Život u Bijeloj kući nas je udaljio, bila je usamljena i nesretna‘

Bivši predsjednik SAD-a i njegova supruga ove su godine proslavili dugih 28 godina braka. Do tog staža, naime, nisu došli lako, a najviše netrpeljivosti bilo je u trenutku kada je Barack Obama postao šef države.

Bivši predsjednik SAD-a Barack Obama nikada nije krio koliko je zaljubljen u svoju suprugu, bivšu prvu damu Michelle Obamu prema kojoj je iskazivao naklonost i nježnost čak i u javnosti. Iako je njihov brak naizgled savršen, u sat vremena razgovara za magazin People, Obama je otkrio da su tijekom njegovog mandata imali poveću krizu, a o istome je progovorio u svojim novim memoarima "Obećana zemlja".

Michelle, naime, nije bila zadovoljna što se Barack želi kandidirati za predsjednika pa se naljutila na svog supruga. "Pogledala me oštrim pogledom i pitala 'Bože Barack, kada će više biti dosta?'. Prije nego sam uspio išta odgovoriti, otišla je u spavaću sobu i zatvorila vrata", ispričao je.

Kad su se nakon inauguracije smjestili u Bijelu kuću, kazao je, osjetio da među njima vlada napetost - suptilna, ali konstantna te da je primijetio kako je Michelle usamljena i nesretna, zbog čega noćima nije mogao spavati.

image
U Veneciji s kćerima Malijom i Sashom.
PROFIMEDIA, FACE TO FACE A

"Bilo je noći kad bih, ležeći pored Michelle u mraku, razmišljao o onim danima kada je sve između nas bilo lakše, kad je njezin osmijeh bio češći i iskreniji, a naša ljubav manje opterećena vanjskim utjecajima, a moje bi se srce iznenada stegnulo pri pomisli da se ti dani možda neće vratiti", prisjetio se Obama.

Obitelj na prvom mjestu

U intervjuu je pak rekao da njegova supruga nikad nije sumnjala u njega i njegove sposobnosti, već u politiku i kako će se ona odraziti na njihovu obitelj koja joj je na prvom mjestu. Ipak, supružnici su se uspjeli vratiti na pravi kolosjek i sada su sretniji nego ikada.

"Mislim da smo iz toga izašli potpuniji. Iskusili smo velike radosti u Bijeloj kući. Nikada nismo podcjenjivali priliku koju smo dobili da budemo tamo. Što je najvažnije, naša djeca su odande izašla netaknuta - divna su, ljubazna, promišljena i kreativna. To je veliko olakšanje", dodao je bivši predsjednik. Na pitanje bi li se ponovno kandidirao za predsjednika SAD-a, u šali je rekao da to ne bi bilo moguće jer bi se Michelle odmah rastala od njega.

Osim Baracka, i njegova supruga je progovorila o njihovom braku i nije bila baš blaga.

"Bilo je trenutaka kada sam željela gurnuti Baraca s prozora. To govorim jer je važno da znate da će nekada stvari postati teške i osjećaji će biti vrlo intenzivni, ali to ne znači da trebate odustati. Ta razdoblja mogu trajati dugo. Mogu trajati godinama. Ako takve stvari prekidaju brak onda smo Barac i ja bili u prekidima tijekom cijelog našeg braka, a realno, imamo vrlo snažan brak. Da sam svaki put odustala i udaljila se od njega u ta teška vremena, tada bi mi nedostajala sva ljepota koju smo imali”, pričala je Michelle koja je s Barackom dobila dvije kćeri, Maliju Ann i Natashu.

Linker
15. travanj 2024 21:19