Fotke izazivaju zavist

Ana Rucner je pronašla oazu za svoju dušu i prepuna je dojmova: ‘Dogodila se čista ljubav‘

Svjetski poznata violončelistica Ana Rucner, ovog je ljeta bila aktivnija nego inače. Pored niza uspješnih koncerata koje je održala duž čitave jadranske obale sve u skladu s epidemiološkim mjerama, angažirala se i kao ambasador otoka Brača.

Sve se posložilo jer je direktor Turističke zajednice općine Bol - Markito Marinković na dan njenog ljetnog koncerta organizirao promotivno fotografiranje na nekoliko karakterističnih bolskih lokacija i spojio ju je sa sjajnim fotografom. Njihovo poznanstvo brzo je preraslo u prijateljstvo.

"Ispostavilo se da Robert Barilla nije samo fotograf, već i godinama volontira kao upravitelj Zaklade koja se bavi istraživanjem i očuvanjem baštine otoka Brača, a ujedno je i autor monografije "Otok Brač - negdje između mora i zvijezda" koju krasi 1360 stranica i preko tri tisuća fotografija, a treba izaći početkom sljedeće godine", rekla je Ana Rucner koja je od djetinjstva vezana na ovaj otok.

image
Ana Rucner na plaži.
FOTOGRAFIJE: ROBERT BARILLA

Obitelj Rucne, naime, ima kuću na otoku Braču i svake godine ljetuju u Povljima, tako da je Ana još od najranijeg djetinjstva vezana uz ovaj dalmatinski otok, a u prilikom studija održala je i koncertnu turneju po čitavom otoku. Ova glazbenica koja svojom glazbom briše sve granice, jedan je od najboljih predstavnika Hrvatske u svijetu. Njezin posljednji album nosi naziv "Croatian heritage" pa je ljubav prema hrvatskoj baštini vjerojatno bila presudna za prihvaćanje novog 'ambasadorstva'.

''Već prilikom mog sljedećeg dolaska na Brač, kada smo u tajanstvenoj Zmajevoj spilji snimali duplericu za monografiju, poznanstvo je brzo preraslo u prijateljstvo, a iz zajedničkih druženja i odlične sinergije rodilo se ambasadorstvo. Nekako se desilo samo po sebi .Zbog toga sam poslušala srce i poklonila Zakladi svoj bijeli violončelo ukrašen Swarovski kristalima. Sretna sam što sam dobila priliku dati dio sebe otoku koji je postao dio mene. Neka ostane na Braču kao znak podrške ovim fantastičnim ljudima i uspomena na jednu prekrasnu suradnju.''

Rijetki su ljudi koji s toliko ljubavi, energije i znanja brinu o svojoj baštini i ponosna sam što mogu biti dio ove priče.

Tijekom rujna snimana je reportaža o bračkom kamenu za njemačku televiziju Arte TV, a svaki slobodan trenutak Ana Rucner iskoristila je za sviranje i fotografiranje na atraktivnim otočkim lokacijama.

image
Ana s anđelom.
FOTOGRAFIJE: ROBERT BARILLA


Ponovno se zaljubila u otok na kojem ljetuje godinima

''Uživala sam u svakoj sekundi skitanja po Braču sa svojim violončelom. Svirati u ermitažu Blaca, kamenolomima, bazilici sv. Lovre, podzemnoj Dvorani lijepih siga, pod zvjezdanim nebom plaže Lovrećina, kao i kupanje u moru s konjem, bili su poseban doživljaj. Iako su to bili nastupi pred svega nekoliko prijatelja, imala sam osjećaj da sviram u prepunim koncertnim dvoranama.

image
Koncert za izabrane.
FOTOGRAFIJE: ROBERT BARILLA

Sada znam da ne dolazim na Brač, već ulazim u jedan čaroban međuprostor koji se nalazi negdje između mora i zvijezda.

image
Ana Rucner u špilji.
FOTOGRAFIJE: ROBERT BARILLA

Nosila sam nakit i modne kreacije bračke dizajnerice Ide Stipčić Jakšić, haljinu od kamena te haljine od morskog žala i jeansa. Doživljaj otoka iz jednog sasvim drugog kuta i pogled iz perspektive čovjeka koji ga odlično poznaje, kompletno su promijenili moju dosadašnju sliku o ovom najvećem dalmatinskom otoku. Jedva čekam prvi slobodan trenutak, kada ću imati priliku izaći iz trajekta u Supetru'', rekla je Ana.



Čitajte i:

Fokus Ana Rucner: Savršeno tijelo na plaži zahvaljujući navikama koje svatko može primijeniti

Gloria Oprečna mišljenja poznatih mama: 'Od doma je kaos, ali nisam za školu!', 'Roditelji rade drame'

Moda Elegantno izdanje Ane Rucner kao stvoreno je bilo za svirku uz more

Linker
19. travanj 2024 16:16