Zasluženo!

Aktivan odmor velike Blanke: Ovako izgleda sportska mirovina višestruke svjetske šampionke

Višestruka svjetska i olimpijska prvakinja iz skoka u vis uživa u svojoj sportskoj mirovini, a kako drugačije nego baveći se rekreativnom sportom. Ovog puta posjetila je Blanka Vlašić skijalište u susjednoj Bosni i Hercegovini.

Iako je atletske tenisice ‘objesila o klin‘ Blanka Vlašić (37) aktivno provodi svoje slobodno vrijeme. Bivša atletičarka prije nepunih mjesec dana oprostila se od profesionalnog sporta dirljivim pismom koje je uputila javnosti, od tada si je dala oduška da učini sve ono što nije mogla ili stigla. Sada se Blanka javila sa skijališta na Jahorini.

Dok pozira s punom opremom - kacigom, zaštitnom maskom, u skijaškom odijelu sa štapovima, Blanka se našalila kako nosi kacigu veličine ‘M‘, a u oznakama je istaknula i koliko uživa ‘retirementgoals‘, odnosno - cilj za mirovinu.

Od 19. veljače kako je objavila da odlazi iz atletike, do danas, Blanka je proputovala i vidjela više nego neki u deset godina. Prva na listi bila joj je Moskva i Rusija. Bila je tamo pratnja svom bratu Nikoli koji je prije godinu dana dobio titulu najboljeg igrača nogometa u Rusiji gdje igra za klub CSKA Moskva.

Čitajte i: Blanka Vlašić okrenula novu životnu stranicu: Nakon odlaska u sportsku mirovinu, otputovala bratu

Javila se s Crvenog trga na kojem se nalazi poznata Katedrala sv. Vasilija Blaženog. U videu je otkrila da joj je ovo prvo razgledavanje tog grada, iako je u njemu bila oko šest puta. Prije je većinom išla samo od zračne luke do hotela pa do stadiona te nije imala vremena za razgledavanje.

A sportašica takvog kalibra nije mogla proći nezapaženo ni u ogromnoj Moskvi te je Blanka svoj turistički posjet tom gradu iskoristila i za gostovanje na jednom od najboljih sportskih televizija u Rusiji, Match TV-u.

Emotivan oproštaj od atletike

Sportašica je, naravno, otišla i na nogometni stadion kako bi bodrila brata Nikolu koji je igrao utakmicu za svoj klub. "Definitivno je teže gledati, nego nastupati", kazala je ova višestruka svjetska prvakinja u skokovima u vis.

Čitajte i: Zbogom sportu! Blanka Vlašić objavila kraj karijere: ‘Okrećem novu životnu stranicu‘

Kako je rekla u otvorenom pismu, odluka o kraju karijere došla joj je prirodno, nakon četiri godine konstantnih rehabilitacija. Prije nego joj je odluka došla, prošla je, kaže. sve faze tugovanja i to joj je bilo najteže razdoblje u karijeri.

"Dragi prijatelji atletike, drage moje navijačice i navijači, još od Rija se trudim zakrpati ozljedu, punih četiri godine nade da ću još jednom stati pred letvicu i izazvati samu sebe. Dišem sport od svog rođenja, skok u vis je nedjeljivi dio mene i tako će uvijek biti. Zato sam pustila da odluka o prestanku karijere dođe prirodno. ...

Ponosna sam na svoju karijeru. Prije svega zahvalna sam Bogu na blagoslovu talenta i okolnostima u kojima je taj talent mogao procvasti. Prijateljima i navijačima koji su vjerovali i skakali zajedno sa mnom. Iako je atletika individualni sport, uvijek sam se osjećala kao dio ekipe, jer nisam skakala samo za sebe. Istrčati počasni krug s hrvatskom zastavom za mene je uvijek bila najveća čast. S mirom u srcu, zahvalna na svakom centimetru i svakom pljesku, okrećem novu životnu stranicu. Vaša Blanka", emotivnim pismom oprostila se Blanka od profesionalnog sporta i navijača.

Linker
23. travanj 2024 10:33